Šminkeri savetuju: Zašto antirid treba da nanosite i na usne?

antirid

Šminkeri znaju mnoge trikove, kojima nam ulepšavaju ten. Danas vam otkrivamo jedan od njih, a to je nanošenje antirida na usne, pre stavljanja karmina, kako bi hidrirali i pripremili usne za šminkanje. Malo okoloočne kreme na usnama priprema kožu za glatko nanošenje karmina. U nastavku pročitajte sve o tome!

Da li su usne i okoloočna regija slične?

Verovatno se pitate otkud ideja da se antirid nanosi na usne? Za početka, koža oko očiju i na usnama je slična po tome što je u pitanju najtanja koža na licu. Pošto je tako tanka, ovoj koži fale lojne žlezde, koje hidriraju kožu iu čine je mekom.

Pošto koža na usnama i oko očiju ne proizvodi masnoću, sklona je isušivanju, a samim tim i bržim znacima starenja. Iz tog tazloga, vrlo je važno da im obezbedite adekvatnu hidrataciju, pošto su sklonije dehidrataciji i prvim borama. Takođe, barijera ove kože je tanja i sklonija iritaciji od jakih sastojaka.

okoloočna krema

Mimika lica

Još jedna sličnost između usana i očiju je da su izražajne regije lica. Oba dela imaju puno pokreta, koje uzrokuju naše navike: smejanje, pričanje itd. Zato obe ove regije traže sastojke koji su koncentrisani i neiritirajući, stoga su cene antirida više od klasične kreme.

Zbog visoke cene antirida i zbog toga što oni nisu testirani za upotrebu na usnama, dermatolozi preporučuju da na usnama koristite ono što je preostalo na prstu od mazanja okoloočne zone.

Povezano: 6 razloga zašto vaša okoloočna krema ne deluje?

mimika lica

Da li svaki antirid može na usne?

Ako je vaš cilj za negu usana i oko očiju čista hidratacija, onda je sasvim u redu da koristite hidrirajuću okoloočnu kremu i na usnama. Sastojci koji neguju i usne i kožu oko očiju su: hijaluronska kiselina, vitamin E, aloe vera…

Ako želite da isprobate antiride sa retinolom na usnama, možete, ali samo ukoliko su te formule sa niskim procentom aktivnog sastojka. Retinola i peptidi mogu da umanje vidljivost finih bora i linija, što je odlično za obe zone. Birajte formule bez mirisa i slabijeg dejstva, kako ne biste iskusili iritaciju.

Mi vam predlažemo Skinology Antirid kremu, sa hidrirajućim sastojcima, koju slobodno možete koristiti i na usnama.

antirid krema

Pročitajte još i: Gel ili krema – šta je bolje za kožu oko očiju?

error: Content is protected !!