6 estetskih intervencija koje će biti IN u 2020. godini

estetske intervencije

Brz napredak tehnologije i društevnih mreža doprine je tome da različiti beauty trendovi iskaču skoro svake nedelje. Isto se može reći i za estetske intervencije. Od prvih filera za usne, pa sve do najrazličitijih injekcij aza lepotu, polje estetskih intervencija se raširilo. Zato vam donosimo predviđanje najpopularnijih trendova i tehnologija što se tiče estetskih intervencija za sledeću godinu, ali ukrako: pripremite se za glatki ten, sve više filera i mladosti koja čeka u ordinaciji dermatologa!

Estetske intervencije: najpopularniji trendovi za 2020. godinu

#1: Fileri za liniju vilice

Američki dermatolozi tvrde da će najpopularnija estetska intervencija u 2020. godini biti filer za liniju vilice. Od početnog konturisanja šminkom, pa sve do filera, ljudi su oduvek pokušavali da izgledaju savršeno iz svakog ugla. Stoga popularnost ove vrste filera nije za čuđenje. U zavisnosti od facijalne simetrije koju klijent traži, doktori smatraju da je najlepši ugao linije brade za žene oko 125 stepeni (kao na primer što imaju Rijana i Anđelina Džoli).

Za ovu vrstu procedure, koristi se filera na bazi kalcijuma koji se pod kožom oseća više kao kost, nego što je to činija hijaluronska kiselina.

fileri za liniju vilice

#2: Botoks će se koristiti kao preventiva

Korišćenje otrova botulinuma se u 2020. godini predviđa kao jedna od najobičnijih intervencija, koja će se koristiti i u svrhe preventive. Razblažen botoks, nanet tehnikom microneedling-a na površini daće koži glatki i blistavi izgled, za razliku od uobičajenog paralitičkog efekta.

Povezano: 4 anti-age sastojka koji na bore deluju poput botoksa

#3: Fileri za bradu

Osim linije vilice, porast je i u broju pacijenata koji žele da promene oblik brade. Muškarci na primer žele da postignu simetriju između ivica brade i spoljašnjih uglova usana, što se društveno smatra muževnijim.

#4: Kozmetičko tetoviranje lica – BB glow

Tretman BB glow će zaživeti više nego ikada! Ova praksa polu-trajne šminke lica je potekla u Koreji, ali je tražen au celom svet! Dakle – tehnikom microneedling-a se organski pigment unosi pod kožu. Tako se stvara savršen ten koji traje nedeljama. Ipak, ova metoda nije još odobrena od strane Američke asocijacije za hranu i lekove, stoga budite oprezni u čijoj ordinaciji radite ovaj tretman, posebno ako imate istoriju psorijaze, ekcema ili keloidnih ožiljaka.

Povezano: BB glow – polutrajni puder koji se ubrizgava pod kožu?

bb glow tretman

#5: Konturisanje tela će biti bezbolno

Era liposukcije kao obluka konturisanje tela je završena, a na scenu stupaju nehirurške metode oblikovanja tela, poput temperaturnog smanjenja masnoće, zatezanje kože, poboljšanja mišića, pa čak i injekcija koje umanjuju celulit. Neinvazivne metode oblikovanja tela će procvetati, poput radio-talasa koji tretiraju kožu i dubinski i površinski kako bi povećali elastičnost i zatezanje kože.

#6: Manje grudi su IN

Sudeći prema tvrdnjama poznatih plastičnih hirurga, era grudnih implantata koja je obeležeila prethodno skoro 3 decenije je završena! Sve više pacijentkinja traži manje i prirodnije grudi, tako da je veliki porast operacija za uklanjanje implantata.

Osim trenda manjih grudi, žene sve više uklanjaju implante zbog skorašnjih saznanja da su određeni implati povezivani sa slučajem raka dojke. Iako eksperti insistiraju da su ovi slučajevi retki, strah je učinio svoje: žene širom sveta sve više zakazuju procedure vađenja implantata, tako da da siurno nećemo više viđati poprsja poput onih iz 90-ih godina.

Pročitajte još i: Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na filere u usnama

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!