BB glow tretman: Polutrajni puder koji se ubrizgava pod kožu?!

By  |  0 Comments

Zamislite svet u kome se budite savršeno ujednačenog tena, bez ijedna flekice, crvenila, ili podočnjaka? Kako bise se osećali, da se probudite sa već “našminkanim” licem, tako da ne morate više kupovati beauty blender sunđer i razne nijanse tečnog pudera? Ovo sve obećava najnoviji BB glow tretman – microneedling procedura koja ubrizgava polutrajnu BB kremu pod kožu, za pokrivenost koja traje 6 meseci do godinu dana.

Samo tri BB glow tretmana su potrebna da biste se narednih skoro godinu dana budili svako jutro sa super laganim, savršeno našminkanim tenom. Ovo ujedno znači uštedu novca, ali i vremena za jutarnje šminkanje, a BB glow tretman je idealan za one koji obožavaju “no make-up” make-up izgled kože. Ali – da li je sve ipak tako bezazleno?

BB glow tretman – tehnika

Polutrajna i trajna šminka sve više uzima maha i popularnosti, kako živimo u brzom vremenu koje se jako fokusira na spoljašnji izgled. Otud se rodila ideja o polutrajnoj šminki tena – pigmentu poput BB kreme, koji se tehnikom nanoneedling-a (rolanje nano iglica), ubacuje pod kožu. Sama procedura nano iglica koje probadaju kožu na zvuči kao oblik srednjevekovnog mučenja, ali je zapravo visokoefikasan način da se stimuliše proizvodnja kolagena i elastina unutar kože.

bb glow tretman

Instagram: @bb_glow_moscow

Umesto da se ubrzigavaju vitamini (kao kod klasičnog microneedling tretmana), ubacuje se pigment u boji tena, 1 mm ispod kože. Zamislite ga kao pigmentnu tetovažu za vaše celo lice. Ceo proces, uključujući 1 sat lokalne anestezije, traje oko 3 sata.

Rezultat BB glow tretmana

Potrebna su oko 3 tretmana sa razmakom od 14 dana, kako bi se dobili maksimalni rezultati: efekat na koži kao da ste se probudili sa laganom BB kremom. To znači:

  • ujednačen ten
  • uklonjene hiperpigmentacije
  • sakrivene minijaturne mane kože: crvenilo, popucali kapilari, flekice, ožiljci u boji
  • blistav sjaj kože
  • pojačana proizvodnja kolagena
  • smanjena vidljivost bora
bb glow tretman

Instagram: @bb_glow_moscow

Pošto je u pitanju polutrajna šminka, to znači da se ne skida prilikom tuširanja, spavanja, znojenja itd. Estetičari koji rade BB glow tretman obećavaju da izgleda poput vaše kože, samo bolje!

Sve zvuči sjajno, ali…

Određeni dermatolozi se slažu da insertovanje pigmenata u boji kože na površini celog lica može uzrokovati komplikacije. Mnogo toga se ne zna kada je reč o tome kako će boja i čestice reagovati sa kožom. A tu su i klasični rizici vezani za sam nanoneedling proces: oticanje, crvenilo, bol, ožiljici, diskloracija, masnice

Dodajući polutrajnu BB kremu u sve to, govorimo o neželjenim efektima poput svraba, neravnina na koži, osipa, upalnih reakcija ili granuloma. Posebno je veliki rizik kod osoba koje imaju istoriju sa ekcemom, keloidnim ožiljcima ili psorijazom.

Povezano: U čemu je razlika – tattoo vs. microblading vs. puder obrve?

bb glow tretman

Instagram: @bb_glow_academy

Opreza nikad dosta

Kao i svaki novi tretman, polutrajna BB krema je još uvek u nekoj eksperimentalnoj fazi, čak i na Zapadu, iako se sve više žena podvrgava istom. Kako tretman još uvek nije odobren od strane Američke asocijacije za lekove, stručnjaci još uvek ne znaju dugoročne ishode procedure i savetuju žene da prilaze ovom tretmanu sa velikim oprezom.

Ako niste fan trajne šminke, postignite sličan efekat uz City Color Photo Chic tečni puder u nijansi Fair/Light.

puder

Pročitajte još i: Da li pravilno nanosite BB kremu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!