Anti-aging iz bočice: 4 sastojaka koji na bore deluju poput BOTOKSA!

botoks

Svi znamo koja je prirodna progresija starenja kože: najpre u 30-im godinama iskusmo umoran i nejednak ten kože, koji prate fine linije i proširenbe pore. Ove linije se produbljuju kako koža gubi elastičnost i volumen, sa ulaskom u četrdesete godine. Dok se kao jedini efikasan tretman protiv bora čini botoks, otkrivamo vam da se ne morate povrdgunuti ovim skupim injekcijama. Određeni kozmetički sastojci deluju na bore baš kao botox – u nastavku otkrivamo koji su to!

Botoks, kao i drugi derivati botulinskog otrova, ima sposobnost da direktno deluje na nerve koji parališu rad facijalnih mišića i sprečava njihove kontrakcije (i samim tim, produbljivanje bora). Ove injekcije često daju efekat “zamrznutog” izraza lica, koji viđamo često kod poznatih ličnosti koje preteruju sa ovom procedurom.

Kako je botoks nepristupačan mnogima, što zbog cene i straha od igle, nudimo vam bezbedne alternative u vidu efikasnih kozmetičkih sastojaka koji ostvaruju slično dejstvo botoksu, a sastojak su seruma i krema!

botoks

4 alternative injekcijama botoksa

#1:Argirelin

Argirelin je sastojak koji predstavlja zlatni standard, kada je reč o alternativama tremtanu botoksa. Spada u grupu heksa-peptida i sadrži 6 lanaca aminokiselina u sebi. Deluje slično botulinskom toksinu, tako što poseduje paralitički efekat na facijalne mišiće. Spada u grupu neuropeptida, i na taj način se uključuje u složene fiziološke procese zatezanja mišića lica. Sprečava produbljivanje postojećih i stvaranje novih bora.

Mi vam preporučujemo Skinology Argireline peptidni serum, koji sadrži čak 10% ovog sastojka!

Povezano: Kreme za lice sa zmijskim otrovom – bolje od botoksa?

botoks

#2: Matriksil

Matriksil je još jedna vrsta peptida, nasatao sintetičkim putem, koji se koristi u anti-aging kozmetici namenjenoj sprečavanju i smanjenju bora. Matriksil stimuliše rast novog kolagena, elastina i glukozaminoglikana. Veoma interesantan peptid, koji ne poseduje paralitičko dejstvo kao argireline, ali ima mnoge druge benefite koji ga čine tajnim oružjem anti-aging kozmetike.

Matrksil proizvodi sopstvenu hijaluronsku kiselinu i stimuliše obnavljanje i podmlađivanje kože – a to ujedno znači manje vidljive bore, baš kao posle botoksa!

#3: Syn-ake peptid (zmijski otrov)

Syn-ake peptid je drugačije poznat kao sintetički tripeptid koji imitira efekat otrova azijske zmije jamičarke, koja parališe svoj plen. Syn-ake peptid, kada se nanese topikalno, smanjuje vidljive bore i opušta mišiće koji se koriste za facijalne ekspresije. Postao je trend u anti-aging kozmetici, a može se naći u serumima i na našim prostorima.

Povezano: Anti-age abeceda – peptidi kao tihi saveznici protiv bora

botoks

#4: Pčelinji otrov (apitoksin)

Još jedna alternativa botoksu je ozgloglašeni pčelinji otrov, poznatiji kao apitoksin. Ovaj otrov je po hemijskom sastavu još jedna vrsta peptida – lanac sa 26 aminokiselina koji se naziva melitin. Aplikovanjem proizvoda koji sadrži pčelinji otrov, koža biva “prevarena” da je “ubodena” otrovom melitinom, te usmerava protok krvi ka “ugroženom” mestu. Tako se stimuliše kolegan i elastin, koji hidriraju kožu i čine je punom i jedrom.

Apitoksin takođe sadrži enzim hijaluronidazu, koja šri krvne sudove, pojačava cirkulaciju, što čini da koža izgleda puno, meko i hidrirano.

Predlažemo vam Skinology New Expression Filler serum, sa dve vrste peptida i hijaluronskom kiselinom, za maksimalni anti-aging efekat.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!