Lepota po uzoru na Francuskinje

Francuskinje su poznate po svom besprekornom stilu i smislu za lepotu i modu – znaju najnovije trendove i poštuju svaki od njih. Krasi ih predivna kosa, savršena koža, vitka figura… i najbolji izgled: samopouzdanje. Pronašli smo 7 genijalnih saveta o lepoti po uzoru na Francuskinje.

Nema šanse da ste prošli, prelistavajući časopise, ili čak skrolujući po sajtovima, bez da vidite priču za pričom posvećenu lepoti i modi, pa i životu uopšte po uzoru na Francuskinje kao što su Claire Guena, Lea Seydoux ili Marion Cotillard.

Francuskinje znaju puno o lepoti

Nenašminkana koža

Francuskinje tretiraju svoju kožu kao najbolji adut i ekstra dobro se brinu o njoj. To znači nedeljne masaže, tretmani lica, razne prevencije kako bi osigurale da se nikad neće boriti sa problemima na koži. Održavajte kožu hidriranu, jednom nedeljno koristite masku za lice, i sve što vam treba je malo maskare, rumenila i nagoveštaj karmina. Takođe, uzdržavajte se od dodirivanja lica rukama dok ste u pokretu.

A photo posted by Claire Guena (@claireguena) on

Naglasite detalje na licu

U francuskom jeziku ne postoji čak ni pojam “konturisanje”. Francuskinje proslavljaju svoj prirodni izgled – naglase samo detalje na pravim mestima, uključujući obraze, nos i vrh Kupidonovog luka usana. Postoji određena blistavost koja krasi ovaj izgled za razliku od senčenja pri kojem “rekonstruišete” vaše crte lica.

Neuredno našminkane oči

Mačkaste oči i “smokey eyes” često se rade sa jasnim linijama. Međutim, Francuskinje više vole neuredan izgled, sa kremastim teksturama umesto senke u prahu. Za veću senzualnost ekstra razmažite olovku za oči kontrastne boje u odnosu na balzam u boji koji ste aplicirali na usne.

Crveni karmin

Koju god nijansu izaberete, crveni karmin izgleda neverovatno na usnama, naročito sa minimalno šminke na ostalim crtama lica. Francuskinje su prepoznatljive po crvenom karminu i nose ga kao modni detalj. Najbolji način da nosite crveni karmin – neuredna kosa, farmerke i visoke štikle.

Kosa do ramena

Šminka može da vam priušti izgled Francuskinja, ali sve je uzalud bez prava frizure. Uz odgovarajući outfit i balansiranu šminku, kratka bob ili bilo koja frizura do ramena je veliki deo koji odražava lepotu po uzoru na Francuskinje. Zdrava blistava kosa je najvažnija – perite kosu svaki drugi dan. Pre pranja, počešljajte kosu i prirodno je osušite.

Bez aksesoara u kosi

Ako imate zdravu, sjajnu kosu koja izgleda prekrasno – i neuredna i uglađena, jedini aksesoar koji vam je potreban jeste osmeh. Francuskinje vole frizure bez mnogo truda, razbarušene i šik u isto vreme. Ne trebaju vam ukosnice, trake za kosu, rajfovi, baš kao i Francuskinje – klonite se aksesoara u kosi.

Parfem

Svako jutro, u skladu sa vašim raspoloženjem, birate veš koji ćete nositi, planirate šta ćete da radite… Tako trebate odabrati i parfem – koji će osigurati da se osećate i mirišete divno kao što izgledate.

Povezano: Tajne prefinjene lepote Francuskinja!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!