Tokom hladnih zimskih meseci kada sunce ranije zalazi, a hladan vazduh vas štipa za obraze, idealno je vreme da se ugrejete nekim od ukusnih zimskih toplih napitaka koje vam lepotica.rs preporučuje. Ovi ukusni i zdravi topli zimski napici pored toga što će vas ugrejati, ojačaće vam imunitet i poboljšati probavu.
Punč od jaja
Potrebni sastojci:
- 2 čaše slatke pavlake
- ½ šolje šećera
- ¼ kašičice muškatnih oraščića
- 4 jajeta
- ¾ čaše konjaka
Priprema: pomešajte slatku pavlaku, šećer i muškatne oraščiće u srednju šerpu i ostavite na šporetu da se smesa krčka. U blenderu, najmanjom brzinom, umutite jaja. U blender postepeno dodajte toplu kremastu mešavinu. Mešajte dok napitak ne postane penušav. Na kraju dodajte konjak i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Punč od jaja servirajte dok je topao. U zdravlje!
Kuvano vino s brusnicom
Potrebni sastojci:
- 1 ½ čaša soka od brusnice
- ½ šolje šećera
- 2 štapića cimeta ili 2 kašičice mlevenog cimeta
- 2 komada zvezdastog anisa
- 3 šolje suvog crvenog vina (Merlot ili Cabernet Sauvignon)
- ½ šolje sveže brusnice
Priprema: u velikoj šerpi krčkajte na šporetu oko 15 minuta sok od brusnice, šećer, cimet i anis. Dodajte vino i sveže brusnice i vratite da se krčka još par minuta. Brusnica je bogat izbor vitamina C koji vam je potreban tokom hladnih zimskih dana. Živeli!
Topli kakao sa prženim Maršmalovom (Marshmallows)
Potrebni sastojci:
- kesica mešavine za topli kakao
- 3 Maršmalova
- 3 kašike slatkog mleka u prahu
Priprema: zagrejte peć i na rešetku obloženu folijom stavite Maršmalove da pokafene (oko 30 sekundi do minut). U međuvremenu, prema uputstvu sa kesice pripremite topli kakao. Pomešajte pripremljini topli kakao sa mlekom u prahu. Sipajte piće u šolju i vrh ukrasite prženim Maršmalovima. Uživajte!
Domaća topla bela čokolada
Potrebni sastojci:
- 4 šolje mleka po izboru ili slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 8 redova bele čokolade iseckane na sitne komadiće
- šlag ili Maršmalovi za preliv/ukras
Priprema: sjedinite mleko, ekstrakt vanile i čokoladu u srednju šerpu i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje dok se čokolada ne istopi. Uklonite napitak sa vatre pre ključanja i poslužite odmah. Po želji vrh toplog napitka prelijte šlagom ili Maršmalovima.
[adsense_inserter id=”12825″]Đumbir latte
Potrebni sastojci:
- za sirup od đumbira:
- 1 ½ šolja vode
- 1 šolja šećera običnog ili smeđeg
- 1 šolja grubo iseckanog svežeg đumbira
- za latte:
- 1 ½ do 2 supene kašike sirupa od đumbira
- 1 ¼ šolje nezaslađenog običnog ili bademovog mleka
- za dekoraciju koristite đumbir u prahu
Priprema: na ringlu stavite da se kuvaju voda, šećer i iseckani đumbir. Mešajte na visokoj temperaturi dok se šećer na rastopi. Potom smanjite temperaturu i ostavite sirup da se krčka oko 45 minuta. Procedite sirup da se oslobodite krupnih komada đumbira i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
Đumbir je odličan lek za grčeve u stomaku, bronhitis i bronhijalne astme, zapaljenja jetre i bubrega. Ugrejte mleko pa u njega dodajte jednu do dve kašike đumbirovog sirupa. Po želji zasladite latte dodajući još đumbirovog sirupa. Ukrasite topli napitak đumbirom u prahu.
******************************
Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:
YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.
******************************
Ostavi odgovor
Vidi komentare