5 osnovnih make-up četkica za oči koje vam trebaju!

Bez alata nema zanata, a to najviše važi u najlepšem zanatu od svih, a to je – šminkanje! Kako vam ne treba baš svaka četkica za šminkanje koja se pojavi u drogeriji, sastavili smo vam spisak od 5 osnovnih četkica za šminkanje očiju koje vam trebaju u kolekciji. Ovo se posebno odnosi ako volite da se šminkate redovno, a akcenat stavljate na oči!

Osnovne četkice za šminkanje očiju

#1: Pljosnata četkica za “pakovanje” senke

Jedna od najosnovnijih četkica za šminkanje očiju, i ona koju ćete stalno koristiti (obećavamo!) je eye shader brush (odnosno, četkica za “pakovanje” senke na kapak). Ona je kreirana da nanosi baznu senku na ceo kapak. Dlačice kod ovih tipova četkica mogu da zadrže dosta pigmenta, dok polulkružna ivica dlaka prati prirodan oblik kapka. Za razliku od četkica koje imaju kvadratnu ivicu glave, suženi kraj četkice slaže jednaku količinu pigmentovane boje. Preporučujemo četkicu od prirodne dlake za praškaste senke, a onu od sintetičke za kremaste.

#2: Četkica za blendanje senke

Ne možete kreirati besprekoran eye make-up look bez četkice za bledanje senke! Kao što samo ime kaže, četkice za blendanje će zadovoljiti sve vaše potrebe šminkanja očiju. Posebno kada radite sa više nijansi, ili vam je samo ptoreban “dodir boje” na kapku. Da ne govorimo koliko je potrebna za “smokey eye look”!

#3: Kosa četkica za ajlajner

Ovo je četkica je neophodna za besprekorni cat eye look! Zakrivljena četkica za ajlajner stvara oštre i fine linije, bilo da radite sa gel-lajnerom ili praškastom senkom. Zato lako možete uokviriti deo iznad trepavica, ili popuniti obrve uz pomoć senke za oči. Ova četkica ima kratke, čvrste dlačice, koje pružaju više kontrole, nego one sa dužom dlakom. Odaberite onu sa sintetičkim dlačicama, posebno ako je birate za gel-ajlajner.

#4: Pencil četkica

Bilo da želite da posvetlite unutrašnje uglove očiju, potamnite pregib ili razmrljate ajlajner, pencil četkica je višenamenska alatka za precizno i detaljno senčenje. Ona ima čvrste, grubo napakovane dlačice, koje kupe dosta pigmenta, dok suženi vrh pomaže da ciljano dosegnete do svih teško dostupnih mesta oka. Ujedno, pencil četkica može da omekša grube linije i razmrlja ajlajner, za ležerni rock look.

#5: Smudge četkica

Ako obožavate raskošan smokey eye – smudge četkica je za vas! Kao što joj ime kaže, to je jedna od najboljih četkica za razmrljavanje senke! Ona ima kratke, čvrste dlačice, i glavu koja je dosta gusta. Na taj način, ovaj tip četkice savršeno prijanja uz liniju trepavica. Blago zaobljena ivica dlačice i suženi krajevi sjajno daju soft smokey eye efekat.

error: Content is protected !!