Olovka, senka ili pomada – Šta je najbolje za vaše OBRVE?

idealan proizvod za obrve

Poslednjih godina je u jeku trend gustih, punih obrva, a samim tim – i ponuda make-up proizvoda za obrve je eksplodirala. Tako imamo olovke, senke, gelove, pomade, flomastere za obrve – lista je još i duža. Zato je verovatno mnogim damama odabir pravog proizvoda za obrve prava konfuzija. Stoga vam donosimo mali vodič kako da odaberete idealan make-up proizvod prema potrebama vaših obrva.


Popunjavanjem obrva, čak i jako suptilnim, možete podići kompletan make-up i izmeniti lice. Zato morate najpre shvatiti šta želite da postignete šminkom za obrve – da li samo blago popunjavanje na par mesta gde vam fale dlačice, možda promenu oblika obrve, fiksiranje prirodno gustih obrva ili zatamnjivanje vaših obrva. Važno je da znate performanse svakog proizvoda za obrve kako biste odabrali adekvatan za sebe.

Odaberite savršen proizvod za vaše obrve

Olovka za obrve

Olovka za obrve je pre svega namenjena preciznom definisanju oblika obrve. Sa svojim našiljenim vrhom omogućava preciznu aplikaciju boje. Olovkama možete imitirati bukvalno dlačicu po dlačicu obrve. Olovka je najbolje rešenje za sve dame koje traže upečatljive, precizne, Instagram obrve.

S druge strane, loša strana ovog proizvoda je što često može izgledati neprirodno i previše teško, pogotovo ako imate blagi dnevni make-up. Kako biste našli pravi balans između definicije i prirodnosti, nabavite olovku koja ima suptilnu, nadogradivu pigmentaciju, i crtajte dlačice kratkim, nežnim potezima.

Naša preporuke su City Color olovke za obrve, dostupne u 6 nijansi.

Credit: @High quality makeup & skincare

Senke za obrve

Senke ili puder za obrve je proizvod u presovanoj praškastoj formi, poput senke za oči i uvek se nalazi u setu od bar dve nijanse. Odličan je proizvod ako želite najprirodniji mogući izgled dodavanjem meke definicije obrvama bez težine. Senke sa najbolje nanose uglastom kosom četkicom sa dovoljno čvrstim dlačicama kojima ćete popuniti praznine unutar obrve.

Mana ovog proizvoda je njegova manja postojanost i to što nije najbolje rešenje sa dame sa retkim obrvama. Senkom je teško kreirati precizne linije. Ipak, i ovom problemu možete doskočiti: vlažnom četkicom nanesite senku i ona će dobiti na većem intenzitetu, a neće izgledati preteško.

Mi vam savetujemo City Color Brow Kit u nijansi Light to Medium.

Credit: @✨ L . I . R ✨

Gel za obrve

On se najčešće nalazi u pakovanju poput mini maskare, i savršen je proizvod za dame sa dugačkim, neposlušnim i gustim obrvama. Iako koristite senku ili olovku za obrve, poželjno je nakon iscrtavanja,  dlačice fiksirati ovim gelom.

Ako imate obrve kojima ne treba popunjavanje – opet je i za vas idelan gel, jer će držati dlačice na mestu, a deovaće kao da nemate ništa na orbvama. Postoje verzije u boji, koje sadrže mikro-fiber dlačice, ali i proziran. Mana je da gel ne može da koriguje oblik obrva, pa ako vam je potrebno popunjavanje, to obavite pre nanošenja gela.

Credit: @Kokie Cosmetics

Pomada za obrve

Pomade su relativno nov make-up proizvod za obrve, i u suštini dosta podsećaju na vosak za obrve. To je proizvod koji boji obrve, stvarajući ili korigujući njihov oblik, uz fleksibilnost. Pomada za obrve je odličan izbor ako želite prirodan finiš u kombinaciji sa dugotrajnošću. Formula pomade je otporna na razmazivanje, vodu, znoj, mašćenje itd.

Ako uparujete senku i pomadu, znajte da prvo treba da nanesete pomadu, pa onda da je fiksirate senkom. Na taj način će vam obrve trajati ceo dan. Savršeno se nanosi kosom uglastom četkicom, za najveću kontrolu.

Credit: @iZ Beauty of London

Vosak za obrve

Vosak nije proizvod za definisanje ili korekciju oblika obrve, već je sredstvo za fiksiranje i održavanje već iscrtanih obrva. Idealan je proizvod ako koristite senku za popunjavanje obrva, da biste ih fiksirali kako bi senka stajala duže. Voskove možete naći u vidu džambo olovke, ili kao deo paletice za obrve u vidu kompaktnog proizvoda.

Vosak možete naneti i spuli četkicom kroz obrve nakon iscrtavanja olovkom ili senkom. Samo pripazite na vrelim temperaturama – vosak zna da sklizne tokom letnjih dana.

Pročitajte još i: Dobar pribor za još bolje obrve

Kako da u par koraka iscrtate i potamnite obrve?

error: Content is protected !!