6 saveta za savršeno glatko i nežno brijanje bikini zone

brijanje bikini zone

Sa dolaskom leta, glavna beauty tema postanje uklanjnje neželjenih dlačica sa tela. Jedna od najlakših i najpovoljnijih metoda za to je brijanje. Kada je reč o uklanjanju dlačica sa bikini zone, brijanje se ne čini uvek kao najbolja opcija, zbog posledica poput tačkica, bubuljica i peckanja kada dlačice počnu da rastu. Sa svega nekoliko trikova, rutinom brijanja bikini zone možete dobiti glatku i meku kožu, bez neželjenih efekata koje brijač nosi. U nastavku donosimo najbolje savete za brijanje bikini zone.

Ovo su saveti za brijanje bikini zone koje učiniti razliku

Savet #1: Skratite dlačice pre brijanja

Ako su vam dlačice na bikini zoni preduge, morate ih prethodno skratiti trimerom ili makazicama za obrve. Idealno bi bilo da su dugačke oko pola centrimetra. Preduge dlačice će zapušiti sečivo brojača, a prekratke će uzrokovati izbrijavanje i pojavu crvneih tačkica.

Savet #2: Operite i ispilingujte bikini zonu

Najbolji efekat je kada se istuširate i ispilingujete bikini zonu pre brijanja. Eksfolijacija uklanja odumrle ćelije kože koje mogu ostati na njenoj površini (dovodeći do urastanja dlačica i bubuljica). Osim toga, piling izdiže dlaku od kože za glatko brijanje. Možete koristiti nežni fizički piling (sa šećerom) ili istrljati područje lufom.

Povezano: 10 saveta za bezbolnu brazilsku depilaciju

brijanje bikini zone

Savet #3: Koristite oštar brijač

Nov, oštar brijač je ključan za glatko brijanje. Tupa sečiva uzrokuju iritacije, crvenilo i neujednačene rezultate. Nema ništa gore od prelaska preko iste regije više puta sa tupim brijačem. Ako koristite jednokratne brijače, svaki put koristite novi. Ako koristite onaj višekratni, menjajte sečivo redovno. Birajte brijače sa fleksibilnom glavom koja se lako prilagođava oblinama tela.

Savet #4: Natopite kožu penom za brijanje

Suvo brijanje je granacija za crvenilo, iritacije i bubuljice. Nanesite dosta kreme za brijanje koja će podmazati kožu i učiniti da brijač glatko klizi preko kože. Ovako ćete smanjit rizik od iritacija. Iako je svaka pena za brijanje bolja od običnog sapuna, gledajte da birate one namenjene osetljivoj koži, bez mirisa ili baš za bikini zonu.

Savet #5: Brijte se u smeru rasta dlake

Bikini zonu uvek brijate u smeru rasta dlake, kako bise minimizvali šanse za iritciju i urasle dlake. Ovo sprečava da se dlaka prekratko iseče, tako da leži tik ispod površine kože, a na toj tački je mnogo veća šansa da postane urasla. Koristite lagane, ujednačene poteze sa nežnim pritiskom, i ispirajte brijač, da uklonite dlačice i ostatke kreme. Kožu zategnite dok se brijete, jer će to dati bolji efekat, posebno na delovima gde je koža mekša.

brijanje bikini zone

Savet #6: Ne zaboravite post-shave proizvod

Kada ste završili, nežno potapkajte kožu i nanesite hidrirajući proizvod za negu posle brijanja. U tom smislu, gelovi na bazi aloje i pantenola su najbolje rešenje za ovu osetljivu regiju. Izbegavajte teške i masne kreme za telo kao i one parfimisane.

Pročitajte još i: 10 najboljih trikova i saveta za savršeno brijanje nogu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!