“Bumble Bee” kafa u bojama bumbara: Probajte ovaj osvežavajući kofeinski napitak

bumble kafa
Instagram/Printscreen

Za ona užurbana letnja jutra kada vam je potrebno da se osvežite, nekada obična kafa nije dovoljna. Zato je nekada OK dodati u kafu vitamin C, a kako drugačije nego mešajući kafu sa sokom od pomorandže! Donosimo recept za viralnu “bumble bee” (bumbar) kafu, u bojama ovog ljupkog insekta. Kada dodate kockice leda, dobijate ledenu kafu, idealnu za osveženje i razbuđivanje.

Recept za “bumble bee” kafu

Potrebno vam je:

  • 150 ml soka od sveže ceđene pomorandže
  • 60 ml espresa ili druge kafe, ohlađene
  • 6 kockica leda
  • Sirup od karamele, po ukusu
  • Opcionalno: nezaslađeni kakao
View this post on Instagram

A post shared by Kafejeto Kawiarnia (@kafejeto.kawiarnia)

Priprema:

U visoku staklenu čašu ubacite led, i naspite ohlađen sok od pomorandže i malo sirupa od karamele. Ako želite dodatak čokoladnog ukusa, pomešajte kakao i kafu, kako biste napravili pastu. Uz pomoć okrenute kašike, polako uspite kafu, kako se ne bi pomešala sa sokom, već ostala gore. Nežno promešajte piće kašikom, i stavite kriškicu pomorandže na ivicu čaše, za garniš.

Prijatno!

Povezano: Kao iz kafića – 5 recepata za najukusniju kafu

Pročitajte još i: Kako da napravite ledenu banana-kafu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!