Novi TikTok coffee trend: Evo kako da napravite ledenu banana-kafu!

ledena banana kafa

Kafa je sastavni deo svačije jutarnje rutine, a više je ritual bez kog ne možemo. Za mnoge ljude, kafa je više od napitka koji pruža extra boost. Mnogi entuzijasti pomno prate nove verzije i ukuse kafe, kao i trikove i trendove. Zato smo nedavno spazili na TikTok platformi jedan novi coffee trend koji je postao viralan, a u pitanju je ledena banana-kafa. Veoma lako se pravi, a idealna je za leto!

Šta je tačno banana kafa?

Nema jednostavnijeg recepta za nešto drugačiju kafu, od – banana-kafe! Ovo je kafa koja se pravi bez trnke mleka, i sadrži samo dva sastojka: smrznute banane i sveže skuvanu crnu kafu koja je dobro ohlađena. Postarajte se samo da zamrznete već oljuštene banane, jer ćete u suprotnom vrlo teško skinuti smrznutu koru.

Evo kako se pravi ova kafa:

Sastojci:

  • Dve smrznute banane
  • Šolja hladne skuvane kafe

Izblendajte smrznute oljuštene banane sa šoljicom kafe u blenderu, dok ne dobijete glatku konzistenciju. Posto su zrele banane slađe, neće biti potrebe da dodajete šećer. Ako želite da poboljšate ukus, možete dodati ekstrakt vanile, kakao prah, orašasti puter, cimet. Ako volite čokoladne ukuse, sirup od čokolade je dobra opcija. Ako volite tečniju kafu, slobodno dodajte i biljno mleko u blender.

@danielavallejoss 🤎🤍 #coffee #iced #banana #healthyhabit #healthylifestyle #asmr #foryou #healthyfood #goodhabits #parati #balance ♬ heavy in my mind – Jurk

Kako je nastao trend banana-kafe?

Ovaj trend blendirane kafe je počeo sa TikTok-erkom Ellie Gervais, koja je objavila video u želji da rekreira napitak, pošto ga je videla na meniju kafića. Ubrzo, i ostali korisnicove platforme su počeli da kreiraju svoje videe. Njen savet je da koristite uvek zrele banane, pošto će njihov prirodni šećer izbalansirati gorčinu kafe.

Javite nam ukoliko probate ovaj recept!

@liv.purdon My recipe is so much better you MUST try! It’s like a dream 🍌☕️🥥 the viral recipe is so bad I’m so confused. I guess it’s like anything it takes just a few people interested to make it go viral! Save this recipe to try when you feel like something other than a coffee. It tastes like a dessert #viralcoffee #coffeesmoothie #coffeebanana #icedbananacoffee #bananaicedcoffee ♬ original sound – Liv Purdon

error: Content is protected !!