5 beauty trikova sa štapićima za uši

By  |  0 Comments

Štapići za uši su praktična alatka koja može popraviti skoro svaki beauty problem. U nastavku ćete saznati 5 beauty trikova sa štapićima za uši koji će vam olakšati šminkanje.

Osim što su od suštinskog značaja za higijenu naših ušiju, štapići za uši su nam najveći saveznik prilikom šminkanja – uklanjaju naše greške prilikom stvaranja „Smokey eyes“ pogleda, iscrtavanja krilatog ajlajnera, konturisanja nosa, sakrivanja bubuljica, pa čak i prilikom savladavanja zahtevnog manikira. Ali postoje još neki neobični trikovi sa štapićima za uši koje možete izvesti prilikom šminkanja.

Šta sve možete sa štapićima za uši?

  • Žene vole da uvek mirišu lepo, pa u torbi često imaju glomaznu bocu omiljenog parfema. Kako bi bili praktičniji, naprskajte vašim najdražim parfemom krajeve nekoliko pamučnih štapića za uši pa ih stavite u plastičnu kesu sa zatvaračem pre nego ih stavite u torbu. Kad god želite da se osvežite, samo protrljajte štapićem za uši deo kože na koji uobičajeno nanosite parfem (za dugotrajnost mirisa najbolje je da aplicirate parfem na ručne zglobove, vrat, grudi, iza ušiju i kolena).

  • Lepak za veštačke trepavice se nanosi celom dužinom trepavica u tankom sloju pa se pritiskanjem veštačke trepavice fiksiraju što bliže prirodnim trepavicama. Međutim, nepravilno zalepljene veštačke trepavice – sa viškom lepka, mogu da izgledaju veoma neuredno. Prilikom apliciranja lažnih trepavica, pomoću štapića za uši pažljivo uklonite višak lepka ili ga razmažite na krajeve trepavica koji se često prvi odlepe zbog manjka lepka prilikom stavljanja veštačkih trepavica.

Povezano: Šminkanje – Greške koje mnoge od nas prave!

  • Deo rutine ulepšavanja je i popunjavanje obrva, pogotovo ako imate prirodno retke obrve ili ste preterali sa pincetom. Pomoću štapića za uši možete savršeno popuniti vaše obrve. Utapkajte mat braon senku za oči u nijansi najbližoj boji vaših obrva pa popunite obrve laganim pokretima u pravcu rasta dlake. Na čistu stranu štapića za uši nanesite malo korektora ili sredstva za skidanje šminke pa obrišite višak senke oko obrva. Kada ih popunite, počešljajte ih četkicom za obrve.

  • Pojavu sedih retko kad možete sprečiti, ali ih možete prekriti farbanjem. Pošto se farbate na svakih nekoliko nedelja, sledeći put kada sede u korenu kose postanu primetne probajte ih prekriti pomoću senke za oči. Štapićem za uši ćete precizno i neprimetno, a prvenstveno uredno prekriti izrastak – izaberite svetliju nijansu senke od ostatka ofarbane kose pa nanesite senku štapićem za uši na koren kose.
  • Sigurno vam se desilo da vam se omiljena senka za oči slomila dok ste je nosili u torbi. Umesto da strepite da li će vam senka za oči slučajno slomiti u torbi ili ispasti prilikom vađenja iz torbe, na štapiće za uši aplicirajte količinu senke za oči koja vam je potrebna tokom dana pa ih stavite u plastičnu kesu. Rešićete se nereda u torbi i na sebi, nećete brinuti o razbijanju vaše omiljene palete, a s lakoćom ćete naneti „Smokey eyes“ pogled pomoću štapića za uši.

Povezano: Očistite pribor za šminkanje ili vas čeka ovo!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!