Napravi svoj letnji mint-malina balzam za usne

mint-malina balzam za usne

Brzo i lako možete napravite domaći aromatični mint-malina balzam za usne koji će vam podariti mekane i negovane usne.

Mint-malina balzam za usne će postati nezaobilazni deo vaše svakodnevne nege i brige o usnama tokom leta jer će ih omekšati, zadržati njihovu prirodnu vlažnost i dati im sjaj. Pored toga što ćete uštedeti novac – jer većinu potrebnih sastojaka verovatno već imate u svom domu, a oni koji vam možda nedostaju nisu skupi, napravićete kozmetički proizvod koji je zdrav, siguran i prirodan!

Kako da napravite balzam za usne?

Potrebni sastojci za pripremu mint-malina balzama za usne:

  • mint bombone (10 Tic-tac ili 4 Orbit, Airwaves ili Fishermans Friend bombone) ili 10 kapi eteričnog ulja nane,
  • 3 maline,
  • 1 velika kašika kokosovog ulja,
  • 1 velika kašika kokosovog putera.
nova nijansa od starog karmina
Pogledajte i: Kako da napravite novu nijansu od starog karmina!

Način pripreme mint-maline balzama za usne:

Mint bombonice i maline izgnječite pa procedite kroz ređu cediljku. Sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu pa na pari otopite uz povremeno mešanje na što manjoj temperaturi. Dok je smesa još vruća, pažljivo je prelijte u unapred pripremljene posudice – metalnu kutijicu od bombona, plastičnu ambalažu od starog balzama za usne ili staklenu posudu sa poklopcem, koju ćete vrlo lako nositi sa sobom celog leta. Kad se smesa u potpunosti ohladi, vi ćete imati mirisni i ukusni mint-malina balzam za usne.

Detaljan opis pripreme mint-malina balzama za usne pogledajte u videu!

Povezano: Antirid krema kao balzam za usne – da ili ne?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!