Jesenji kolačići od bundeve sa ledenom glazurom – recept!

jesenji kolačići

Tokom jeseni, hrana postaje toplija, dani kraći, a temperature hladnije. Jesenji kolačići i grickalice imaju više arome i teksture nego oni letnji: setite se samo začina poput klinčića, cimeta, kardamoma, oraščića? A ko može odoleti kolačićima od bundeve ili jabuke? Ako želite da obradujete vaše ukućane nekim sočnim jesenjim desertom, u nastavku vam donosimo recept za ukusne ledene keksiće od bundeve!

Ledeni kolačići od bundeve – recept

Priprema: 20 minuta

Pečenje: 20 minuta

Dodatno vreme: 40 minuta

Ukupno vreme: 80 minuta

Porcije: 36 kolačića

jesenji kolačići

Sastojci:

  • 2.5 šolje višenamenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • ½ kašičica mlevenog muskantnog oraščića
  • ½ kašičice mlevenih klinčića
  • ½ kašičice soli
  • ½ šolje omekšalog putera
  • 1.5 šolja belog šećera
  • 1 šolja pirea od bundeve iz konzerve
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Glazura:

  • 2 šolje prah šećera
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika istopljenog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Korak 1: Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, oraščić, klinčiće i so, i ostavite sa strane.

jesenji kolačići

Korak 2: U činiji srednje veličine, izmiksajte ½ šolje putera i beli šećer. Dodajte pire od bundeve, jaje i 1 kašičicu vanila ekstrakta. Mutite dok smesa ne postane kremasta. Potom, ubacite suve sastojke koje ste pomešali ranije. Kada smesa postane kompaktna, na papir za pečernje kašikom odvajajte kolaliće i poravnajte ih blago.

Korak 3: Pecite kolačiće 15 do 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Kada su gotovi, ohladite ih i potom nakapajte glazuru uz pomoć viljuške.

Korak 4: Napravite ledenu glazuru: pomešajte šećer u prahu, mleko, 1 kašiku otopljenog putera i 1 kašičicu vanile. Dodajte mleka po potrebi kako biste dobili srednje tečnu konzistenciju, idealnu za šaranje kolačića!

jesenji kolačići

Pročitajte još i: 7 jesenjih začina koji su veoma zdravi

error: Content is protected !!