4 razloga zašto vaša skincare rutina više “ne radi”!

skincare rutina

Ako imate super sređenu jutarnju i večernju skincare rutinu, koja obećavaja sjajnu i lepu kožu – verovatno puno očekujete od nje. Ako vaša koža odjednom reaguje bubuljicama, beživotnim tenom ili suvoćom, verovatno ste u čudu. Mnogi su razlozi za to – od hormonskih do sredinskih faktora, ali neke svakodnevne greške mogu sprečiti vašu rutinu da pouzdano “radi”. U nastavku donosimo 4 načina za sabotiranje skincare rutine, a oni su razlozi za smanjeni efikasnost vaših proizvoda za negu kože!

Evo zašto vaša rutina nege kože ne daje rezultate!

Razlog #1: Proizvode nanosite pogrešnim redosledom

Čak i ako ste napravile #skincare režim sa proizvodima koji odgovaraju vašem tipu kože, ako ih naslojavate u pogrešnom redosledu, možete značajno smanjiti njihovu efikasnost. Ovo može rezultirati bubuljicama ili čak upalama na koži. Zato je važno da znate pravilan redosled nanošenja skincare proizvoda. Za početnike, najlakše teksture idu prvo (tonik, esencija, serum), a one teže (krema, emulzija, ulje) idu na kraju.

Razlog #2: Novi proizvodi koje ste dodali u skincare rutinu

Ako ste promenili rutinu nege kože i dodali nove proizvode, ili različite brendove, ovo bi takođe mogao biti razlog zašto vam rutina nije više efikasna kao pre. Novim proizvodima je potrebno vreme da im se prilagodite, zato morate biti strpljivi sa isprobavanjem. Još jedan razlog koji je povezan sa ovim jeste taj, da vam se koža možda navikla na proizvode koje već dugo koristite.

skincare rutina

Razlog #3: Vašoj koži je potrebna pauza

Ako koristite previše proizvoda odjednom, možda je vašoj koži potrena pauza. Gledajte na skincare proizvode kao na dodatnu podršku prirodnom funkcionisnaju kože. Kada krenete na “skincare” post, dajete koži vreme da se vrati u svoju prirodnu formu. Ovo joj omogućava da izbalansira lučenje prirodnih ulja, što joj daje zdravi sjaj. Ovo takođe poboljšava funkcionisanje proizvoda, kada se nanesu posle pauze.

Razlog #4: Vaša koža je navikla na trenutnu rutinu nege

Ako ste neko ko često menja proizvode u rutini nege – ovo nemojte raditi. Najbolji proizvodi neće dati rezultate, ako ih prekratko koristite i ako je koža izložena različitim formulacijama i skincare sastojcdima. Predlažemo vam da pratite jednu skincare rutinu nekoliko nedelja, kako biste testirali kako radi. Ovo je minimum vremena koje je potrebno, posebno za ciljane preparate, da biste videli rezultate.

Predlažemo vam neki od Skinology setova za kompletnu negu kože, koji su koncipirani prema tipu kože.

error: Content is protected !!