Spremite kožu za hladno vreme: DIY piling za laktove i kolena

piling za laktove i kolena

Regija tela poput laktova i kolena se često zanemari kada je reč o nezi kože. Ove zglobne regije tela često pate od suvoće i sklone su beživotnom izgledu, kako starimo. Postoji mnogo razloga zašto se dešava ovaj tip diskoloracije kože. Nedostatak vlage može biti jedan od najčešćih razloga zašto se ovo dešava. Ostali razlozi za neugledan izgled kolena i laktova su slučajne ogrebotine, modrice ili nedostatak SPF zaštite. Zato vam u nastavku donosimo odličan recept za DIY piling kojim ćete poboljšati izgled i mekoću ove dve regije.

Zašto kolena i laktovi često izgledaju nenegovano?

Tamni laktovi i kolena se dešavaju zbog procesa starenja, i stoga se mogu naborati. Ovo je normalan proces, a mnoge žene su zasigurno primetile diskoloraciju kolena i laktova. Ako želite da povratite ovim delovima tela njihovu prvobitnu boju – ovaj “uradi sama” piling može pomoći. Limunov sok je prirodan posvetljivač kože, zato će piling na bazi ovog sastojka posvetliti i izbalansirati pH nivo kože. Med je prirodni bhumektans, što znači da će privući vlagu i dati joj hidrataciju i sjaj, i stoga smanjiti vidljive znake starenja. Ovas se koristi kao grublji, ali opet hranljiv eksfolirajući agens.

Povezano: Tamni i grubi laktovi i kolena – saveti kako da ih se rešite!

piling za laktove i kolena

DIY piling za posvetljivanje kože laktova i stopala

Sastojci:

  • 1 limun
  • 1 kašilica mrvljenog ovsa
  • 1 kašičica meda
  • Prstvohvat soli

Postupak:

Nacedite sok jednog limuna u činiju. Dodajte kašičicu meda u posudu i pomešajte oba sastojka zajedno. Potom, dodajte kašiku ovsene kaše i prstohvat soli. Nanesite piling na kolena i laktove kružnin pokretima i pilingujte regiju oko 10 minuta. Isperite toplom vodom i tapkajte kožu peškirom. Odmah hidrirajte kolena i laktove shea puterom ili nekim jačim mlekom za telo. Piling ponavljajte 3 puta nedeljno kako biste postigli sjajne rezultate.

piling za laktove i kolena

Ako želite gotovo rešenje efikasnog pilinga, predlažemo vam Skinology KAFA piling kremu za lice i telo!

error: Content is protected !!