Šta je tačno prajmer za trepavice i da li vam je potreban?

prajmer za trepavice
Instagram/Printscreen

Svi mi želimo gušće i punije trepavice, a nekada provdemo mnogo vremena i novca pokušavajući da se to dogodi. Postoji jedan tip proizvoda koji vam može pomoći u svemu tome, a to nije najnovija maskara sa TV reklame. Setite se da za bolji efekat pudera ili senke obavezno nanosite prajmer – e pa tako je i sa maskarom. Upoznate se sa prajmerom za trepavice, make-up proizvodom koji će zaista napraviti razliku u vašem šminkanju trepavica.

Šta je tačno prajmer za trepavice?

Prajmer za trepavice je proizvod za pripremu trepavica, koji dolazi zapakovan u tubu poput maskare, i nanosi sa na gotovo isti način. Tubica može biti u drugoj boji, kako bi ste je razlikovali od klasične maskare. Sama formula proizvoda je bele ili prozirne boje, ali se nemojte plašiti, pošto će vaša maskara prekriti ovo belilo.

Poput svih ostalih dlačica na telu, i trepavice imaju pukotine i neujednačene delove. Prajmer popunjava te pukotine, što omogućava glatku i ravnu površinu trepavica. Ova glatka površina će nanošenje maskare učiniti lakšim i efikasnijim. Na ovaj način maskara će delovati izraženije, a trepavice će delovati poput veštačkih.

Povezano – Kako da koristite serum za trepavice i maskaru u istoj rutini?

View this post on Instagram

A post shared by Christian Laurent International (@christianlaurent_international)

Prednosti korišćenja prajmera

1. Punije i gušće trepavice

Prajmer za trepavice ih oblaže tankim slojem keratina. Verovatno ste čule za keratinske tretmane kose – e pa prajmer za trepavice daje sličan efekat. Keratin daje punije i glatke trepavice. Ovako zaglađene dlačice deluju gušće kada se nanese maskara. Ovi prajmeri često sadrže i sastojke poput biotina, koji vaše trepavice može učiniti dužima.

2. Zdravije trepavice

Osim toga što može učiniti da se vaše trepavice istaknu, prajmer može učiiti i da one budu zdravije. Ako želite zdravije trepavice, potražite prajmere koji sadrže peptide, vitamin E i vitamin B5.

3. Maskara će se bolje nanositi

Ima li išta gore od maskare koja se nanosi grudvasto? Ovaj look je definitivno nešto što želimo da izbegnemo. Kada koristite prajmer, vaše trepavice su već obložene i spremne za nanošenje maskare – ona će se mazati glatko poput putera, bez grudvica. Ovako ćete koristiti i manje maskare, jer nećete morati ponavljati slojeve kako biste popunili sve rupice i pukotine.

4. Maskara će vam trajati celog dana

Isto kao što prajmer za senku ili puder čini da proizvodi naneti preko duže traju, prajmer za trepavice daje sličan efekat. Prajmer će sprečiti razmazivanje maskare i njeno otpadanje tokom dana. Svi znamo da oči poput rakuna nisu privlačna stvar, zato se naoružajte prajmerom.

Kako se nanosi prajmer za trepavice?

Najpre, postarajte se da su vam trepavice čiste. Pre šminkanja trepavice odradite sve korake šminke na očima – senke, ajlajner itd. Prajmer može biti providan ili beo, tako da ne dajte da vas to uplaši kada ga nanesete. Počnite od korena trepavice, prema vrhovima, čineći blage pokrete napred-nazad. Ovaj pokret će pomoći da blago uvijete trepasvice, i tako ćete postići voluminozniji izgled.

Kada ste završili sa prajmerom, budite spremni da maskaru nanesete odmah posle. Ne čekajte da se prajmer osuši, jer posle nećete moći glatko naneti maskaru, već ćete dobiti ružne grudvice. Ako imate potrebu, nakon svega iščešljajte trepavice češljićem.

Pročitajte još i – Kako da slojevito nanesete maskaru bez grudvica, za pogled koji osvaja?

error: Content is protected !!