Kako da koristite serum za trepavice i maskaru u istoj rutini?

serum za trepavice

U potrazi sa dugim i voluminoznim trepavicama, često pribegnemo nadogradnji, veštačkim trepavicama ili maskarama za volumen. Na taj način možemo oštetiti naše prirodne trepavice. Ako ste primetili da vam trepavice pojačano opadaju ili su lomljive, možda je potrebno da pojačate njihovu negu kroz serum. Njega zamislite kao skincare proizvod, ali za trepavice. U nastavku saznajte sve o tome kako da kombinujete ovaj proizvod uz maskaru.

Šta je tačno serum za trepavice?

Serumi za trepavice su hranljivi tretmani koji su formulisani da neguju i ojačavaju dlačice trepavica. Kao rezultat, trepavice deluju punije i duže, uz redovnu upotrebu seruma. Kada birate preparat ovog tipa, postarajte se da sadrži amino-kiseline i keratin, jer su ovo sastojci koji sprečavaju lomljenje trepavica i njihovo opadanje, što sve mogu uzrokovati uvijači trepavica i skidači šminke.

serum za trepavice

Kako se nanosi serum za trepavice?

Svaki serum je drugačiji, ali većina ih je pakovana u tubicu poput one od maskare, sa četkicom. Neki serumi se nanose samo u koren trepavica, a neki se nanose celom dužinom dlačice. Bez obzira na to koji koristite, uvek ga nanosite na čiste trepavice, posle umivanja i čišćenja lica. Većina seruma za trepavice se mogu koristiti u istoj rutini sa maskarom, i tako predstavljaju hranljivu i voluminoznu podlogu za maskaru.

Kada nanosite serum na trepavice, umočite četkicu u bočicu, i uklonite višak tečnosti. Nemojte stavljati velike količine proizvoda na trepavice, jer su ovi proizvodi dosta koncentrovani. Efekat ćete pre videti redovnom upotrebom, nego korišćenjem velike količine proizvoda.

Povezano: DIY serum za gušće trepavice – efikasan, a povoljan!

serum za trepavice

Serum za trepavice + maskara

Kada ste naneli serum na trepavice, sačekate minut-dva, da se on upije u dlačice i potom možete naneti vašu omiljenu maskaru u jednom do dva sloja. Videteće da će serum delovati kao odličan prajmer za maskaru, te će vaše trepavice izgledati punije i raskošnije.

Pročitajte još i: 6 razloga zašto vam trepavice opadaju i kako da to zaustavite?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!