6 razloga zašto vam trepavice opadaju i kako da to zaustavite

opadanje trepavica

Čak i ako su naše trepavice male i poput paperja, one imaju moć da transformišu naša lica i make-up izgled. Trošimo mnogo novca i vremena kako bi naše trepavice izgledale duže, punije i dramatičnije, a ipak – one često imaju ciklus pojačanog opadanja. U tim trenucima, pitamo se da li smo mi nešto uradile što uzrokuje opadanje. Zato vam u nastavku otkrivamo koji su to najčešći razlozi za opadanje trepavice, i kako da ih rešite!

Zašto vam trepavice opadaju?

Uzrok #1: Prečesto stavljate i skidate veštačke trepavice

Potpuno razumemo da vam je s vremena na vreme potrebna doza veštačkih trepavica, koje se lepe za posebne prilike. Ipak – nestručno uklanjanje može uzrokovati opadanje vaših prirodnih trepavicama. Žene ih često skidaju vrlo grubo – samo ih povuku, bez puno razmišljanja. Ono što bi trebalo jeste da natopite štapić za uši uljem ili skidačem šminke, i nežno utrljate u koren trepavica, kako bi lepak popustio i kako biste sa lakoćom skinule veštačke trepavice.

Uzrok #2: Spavate sa šminkom

Do sada ste sigurno u više navrata čule od nas da je spavanje sa šminkom jedan od najvećih beauty grehova, koje možete načiniti svojoj lepoti! Jedan jako dobar razlog za redovno skidanje šminke pre spavanja jeste zdravlje vaših trepavica. Kada maskara i senka stoje jako dugo na očima, njihove čestice mogu zapušiti folikul dlačice. Ovo sprečava folikul trepavice da diše, što može dovesti do potpunog prestanka rasta trepavice.

Povezano: 3 načina da imate što duže prirodne trepavice

spavanje sa šminkom

Uzrok #3: Ne koristite serum za trepavice

Sigurni smo da ne preskačete regenerator za kosu, ali zašto onda to činite kada je reč o trepavicama? Kako bi ostale dugačke i zdrave, uvedite u noćnu rutinu serum za negu trepavica, ili obično ricinusovo ulje iz apoteke. Ovo je jako koristan savet, posebno ako se svakodnevno šminkate i skidate šminku. Serum za trepavice će negovati vaše omiljene dlačice, čineći ih gušćim, debljim i dužim posle nekoliko nedelja kontinuirane upotrebe.

Povezano: DIY serum za gušće i duže prirodne trepavice – povoljan, a efikasan!

Uzrok #4: Pregrubo trljate oči

Trljanje ili češkanje očiju i lica može uzrokovati traumu za trepavice – njihovo lomljenje i opadanje. Dlačice trepavica su toliko fine i nežne, tako da se lako mogu izvući iz folikula. Budite nežne i delikate kada nanesite kreme i maskaru, takođe.

Uzrok #5: Pripazite kada uvijate trepavice

Ako vam je uvijač za trepavice najomiljenija alatka za mačkasti pogled – nadamo se da ga ne koristite bez zaštitne gumice! Gumica služi da sačuva vaše trepavica od lomljenja i oštećenja. Kada trepavice uvijate bez te gumice – uvijač vam bukvalno može odseći trepavice u korenu! Zato obavezno koristite gumice i redovno je čistite i menjajte.

uvijanje trepavica

Uzrok #6: Može biti nešto ozbiljnije

Postoje ozbiljnija zdravstvena stanja koja uzrokuju opadanje trepavica, i ona se moraju shvatiti ozbiljno. Ako mislite da je razlog za vaše opadanje trepavica nešto ovog tipa – konsultujte se sa dermatologom. On će pregeldati situaciju i pružiti vam korake ka rešenju.

Pročitajte još i: Kako da same bezbedno skinete svilene trepavice kod kuće?

error: Content is protected !!