Pravilan redosled nanošenja kozmetike na lice

pravilan redosled nege lica

Kremice, serumi, pene, tonici, SPF krema – ko će se snaći u ovom mnoštvu “neophodnih” kozmetičkih proizvoda za negu i ulepšavanje žena? Kako biste dobili najbolje rezultate u nezi kože, ovi proizvodi se moraju nanositi određenim redosledom. Zato vam donosimo u nastavku mali vodič pravilnog redosleda nanošenja nege i šminke!

Slojevi, slojevi…

Koža se sastoji od slojeva – različiti proizvodi za negu prodiru u kožu na različitim nivoima. Zato ih morate nanositi pravilnim redosledom kako bi kozmetika sa jakim i moćnim sastojcima efektivnije delovala. Šta znači pravilan redosled? Ukratko – poređajte ih od najređeg do najgušćeg.

Počnite sa proizvodom najređe kozistencije, kako bi se on u potpunosti upio u dublje slojeve kože. Deblje i masnije teksture imaju veće molekule koji neće moći da prodru tako duboko, zato njih treba naneti preko laganijih proizvoda.

Pravilan redosled nanošenja nege

1. Čišćenje lica (ulje, pena, gel)

Čak i ako ne nosite šminku, čišćenje lica je obavezan korak. Ono je osnova za lepu kožu. Ako želite pun ugođaj i temeljno double čišćenje, najpre umasirajte ulje za čišćenje lica i isperite ga. Potom nanesite proizvod koji peni – gel ili penu, i temeljno skinite ostatke. Lice dobro osušite pre sledećeg koraka.

Čišćenje lica je osnov lepe kože

2. Tonik

Sledeći korak je najređi proizvod za negu – tonik. Njegova uloga je da hidrira kožu, povrati poremećeni pH kože, skine naslage kamenca sa kože, zatvori pore itd. Ujedno je odličan način da kožu pripremite za dalju negu.

Povezano: Kako odabrati tonik za lice prema tipu kože?

3. Serum

Naredni malo gušći proizvod je serum. Svrha seruma ja da da dodatni boost vašoj hidrataciji i da se bori protiv ciljanih problema kože u visokoj koncentraciji aktivnih sastojaka. Pustite da se serum u potpunosti upije pre sledećeg koraka.

Naša preporuka su Prima Skinology serumi, od kojih možete naći onaj idealni za vas, bilo da tražite hijaluron, aloju, kolagen ili elastin.

Serum je boost vašoj nezi lica

4. Okoloočna krema

Koliko vas zapravo osmah pređe na nanošenje kreme za lice, a okoloočnu ostavi za sam kraj? Pravilno je da antirid zapravo nanesete na zonu oko oka pre ikakve barijere, koju možete napraviti nanošenjem kreme za lice. Zato iskoristite dok vam je ovo područje “čisto” i najpre nanesite okoloočnu kremu domalim prstom.

Povezano: Gel ili krema – Šta je bolje za kožu oko očiju?

5. Krema za lice

Sada je vreme da “zaključate” sve dragocene sastojke koje ste naneli na kožu – dobrom hidratantnom kremom. Birajte onu koja sadrži okluzive – to jest, ima sastojke koju formiraju barijeru oko kože, tako da ona ne izgubi vodu. Umasirajte je i na vrat i dekolte.

6. Ulje za lice (samo uveče)

Ako koristite ulje za negu lica u svojoj rutini, jer želite jedru zdravu i hidriranu kožu – ovaj korak je poslednji. Nakon kreme, natapkajte par kapljica ulja preko suvih delova lica, kako biste dodatno “zaključali” sve sastojke. Ulje može da prodre kroz kremu do dubljih slojeva kože.

Mi vam preporučujemo Prima Essentials Čisto biljno ulje grožđanih koštica za večernju negu lica, jer je bogato antioksidantima.

SPF krema uvek ide poslednja ujutru

7. SPF zaštitna krema (samo ujutru)

U dnevnoj rutini, pogotovo tokom prolećnih i letnjih meseci, SPF zaštita lica od UVA i UVB radijacije je neophodna, kao borba protiv starenja kože. Ako biste ga naneli odmah nakon umivanja na kožu, ostatak proizvoda koje biste naneli preko bi bili beskorisni, jer ne bi mogli da prodru. SPF krema i treba da stoji kao poslednji sloj na koži. Pustite da se ona dobro upije pre daljeg nanošenja šminke.

Pročitajte još i: Kompletna i pravilna nega lica u 20-im godinama

Kompletna i pravilna nega lica u 30-im godinama – kombinovana koža

Kompletna i pravilna nega lica u 30-im godinama – suva koža

Kompletna i pravilna nega lica u 40-im godinama

 

error: Content is protected !!