10 lakih skincare trikova koje sigurno niste znale

skincare trikovi

Kada je reč o nezi kože, nekako se čini da znamo baš sve – čišćenje, toniranje, serum, pa SPF krema. Ipak, postoje neke finese i trikovi koji su zapravo veoma jednostavni i očigledni, ali ih nekako zaboravljamo. Zato vam u nastavku donosimo pregled 10 lakih i jednostavnih skincare trikova.

Ove trikove za negu kože morate znati

1. Proizvode nanosite od najređih do najgušćih

Generalno pravilo je da proizvode slojevito ređate na kožu prema teksturi – od najređe do najgušće. Na ovaj način, koža će moći primiti svaki proizvod u sebe. Dakle, počnite sa tonikom, pa nanesite vodeni serum, kremasti serum, kremu, pa tek na kraju ulje.

2. Uveče uradite metodu duplog čišćenja

Ovo je efikasan način da uklonite sve nečistoće sa lica, posebno ako nosite slojeviti skincare i šminku preko. Na ovaj način, temeljno ćete ukloniti sve nečistoće iz pora. Duplo čišćenje podrazumeva najpre otapanje slojeva uz pomoć ulja ili balma, a nakon toga nanošenje gelastog ili penastog čistača, koji će ukloniti sve to.

skincare trikovi

3. Temperatura vode je važna

Kada ispirate čistač sa lica, važno je da koristite vodu idealne temperature – ona koja nije prehladna, niti prevruća, jer obe mogu iritirati kožu. Idealna temperatura je mlaka. Na ovoj temperaturi vaši proizvodi će raditi najefikasnije i ukloniće sve nečistoće veoma temeljno.

4. Upornost je ključ

Vaša skincare rutina se oslanja na redovno korišćenje skincare proizvoda svakog dana. Rezultati se neće pojaviti preko noći, a održavanje ove navike će pomoći da što pre vidite željene rezultate.

5. SPF krema treba biti poslednja

Najvažniji korak jutarnje rutine je nanošenje debljeg sloja SPF zaštitne kreme, kako biste sprečili delovanje UV radijacije koja oštećuje kožu i ubrzava starenje.

skincare trikovi

6. SPF se nanosi i kada je oblačan dan

Napolju je oblačno ili kišovito. To nema veze – i dalje morate da nanesete SPF kremu, jer oko 80 procenata sunčevih zraka može proći kroz oblake. Zato se postarajte da vam je koža uvek zaštićena.

Povezano – Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate

7. Šminku nanosite posle nege kože

Iako je SPF poslednji korak u režimu nege, vi slobodno možete naneti šminku preko njega. Naravno, uvek sačekajte da se SPF krema u potpunosti osuši, kako bi stvorila zaštitni sloj. Na taj način dobićete pripremljenu kožu za šminku + maksimalnu zaštitu.

8. Izbegavajte da dodirujete lice

Kako bi vaša skincare rutina dala najbolje rezultate, jako je važno da ne zaboravite da ne dodirujete lice tokom dana.  Na našim rukama se nalaze bakterije i druge nečistoće, koje ne želimo da završe na licu.

9. Redovno čistite četkice kožu ali i četkice

Ne samo da je važno da kožu čistite svakog dana, već je to potrebno da uradite i sa make-up četkicama i skincare alatkama. Koliko često – to zavisi od učestalosti korišćenja. Generalno pravilo je da ih čistite jednom u 7-10 dana.

skincare trikovi

10. Skincare proizvodima može isteći rok

Uvek proverite PAO simbol na poleđini kozmetičkog proizvoda – kutijica sa otvorenim poklopcem i brojem koji pokazuje broj meseci tokom kojih se proizvod može koristiti nakon otvaranja.

Pročitajte još i – Koliki je rok trajanja svakog kozmetičkog proizvoda

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!