Smeta vam tečni puder tokom toplih dana? Zamenite ga sa jednom od ovih 5 alternativa!

Kada vam je potrebna podloga sa punom prekrivnom moći, tečni puder je prvi proizvod kojeg ćete se setiti. Ali, postoje dani kada ne želimo da nosimo tečni puder, i tada se osećamo prosto kao da nas on guši (to su obično vlažni i veoma topli dani). Mnogi teški puderi ujedno dovode do zapušenih pora. Sreća je da na tržištu postoje brojne tonirane alternative, koje će ujednačiti vaš ten, ali bez efekta “maske” koji nikako ne volimo. Zato vam u nastavku donosimo 5 alternativa tečnom puderu koje su idealne za proleće i leto!

Alternative tečnom puderu za toplije dane

#1: Tonirana krema

Najstariji tip proizvoda za ujednačavanje tena koji nije puder – tonirana krema, donosi miks hidratacije i nege koju pruža krema za lice, uz blagu toniranost koja ujednačava ten i daje svežinu licu. Tonirane kreme često mogu sadrži i SPF zaštitni faktor, a uz to i pregršt biljnih ekstrakata i skincare sastojaka. Mana im je što često dolaze u samo dve do tri nijanse.

alternative za tečni puder

#2: BB i CC kreme

Ovo je tip proizvoda sličan prethodnom, s tim da su ovi proizvodi potekli sa korejskog tržišta. Skraćenica od “blemish balm”, odnosno “correcting cream” otkriva da su BB i CC kreme prvenstveno nastale kao dnevna varijanta toniranog proizvoda za nesavršeno lice, sklono flekicama i bubuljicama. Danas su BB i CC kreme preplavile tržište, a u moru proizvoda najbolji su oni korejske proizvodnje.

Pročitajte još i: 8 situacija kada je BB krema bolja od tečnog pudera

#3: Tonirani serum

Tonirani serum je relativno novi tip preparata za negu i toniranje lica – nastao je kao hibrid skincare seruma i pigmenta. Radi se o proizvodu koji kombinuje negujuća svojstva seruma (uz sastojke poput hijaluronske kiseline npr.) i tečnog pudera. Ovo je veoma lagana, prozirna formula, obogaćena pigmentima, koja ujednačava ten i daje sjaj koži. Tonirani serum je idealan za svaki dan, a prednost je što dolazi u više nijansi u odnosu na BB i CC kreme.

alternative za tečni puder

#4: Tonirana SPF krema

Mnogi dermatokozmetički brendovi u svojoj ponudi imaju i tonirane verzije svojih kultnih SPF krema sa visokim faktorima – 30 i 50. Prednost ovakvih hibrida je što ne morate lice gušiti slojevima proizvoda, već je dovoljno da nanesetete samo tonirani SPF. Time spajate dnevnu kremu, SPF kremu i tečni puder u samo jedan proizvod.

#5: Mineralni puder

Ukoliko imate masnu i problematičnu kožu, a tečni puder vam samo pogoršava to stanje, odaberite mineralni puder. Radi se o kamenom, odnosno praškastom proizvodu, u čiji sastav ulaze samo prirodni minerali, stoga je potpuno bezbedan za aknoznu i problematičnu kožu. Daje odličnu pokrivnu moć, a nanosi se gustom četkom ili sunđerčićem. Bezbedan je za akne, matira i drži masnoću pod kontrolom.

alternative za tečni puder

Pročitajte još i: Tonirani serum – upoznajte ovaj beauty novitet na tržištu

error: Content is protected !!