Kako da očistite i smanjite pore?

Pore, mali otvori na području obraza, nosa i brade, posledica su genetike i gubitka kolagena. S obzirom da proširene pore akumuliraju šminku i ostale nečistoće na licu, trebalo bi da ih eliminišete ili bar očistite i smanjite. Donosimo vam nekoliko načina da to i učinite.

Uz odgovarajuću svakodnevnu negu i pravilan izbor kozmetičkih proizvoda moguće je privremeno očistiti i smanjiti pore, a evo i kako.

Efikasna rešenja za smanjenje pora

Hemijski piling

Redovan hemijski piling – jednom nedeljno ili bar jednom mesečno – ukloniće mrtve ćelije i nečistoće sa kože lica, odnosno očistiti i smanjiti pore te sprečiti pojavu akni i ostalih nepravilnosti. Hemijski piling možete raditi sami kod kuće ili prepustiti se stručnjacima u kozmetičkom salonu. Ako ga radite kod kuće, potrudite se da ga obavljate predveče. S druge strane, hemijski piling sproveden u salonu može imati kratkotrajne posledice poput crvenila i dehidriranosti kože.

Probajte blagi piling za lice, na bazi enzima papaina, iz papaje i NMF-prirodnog vlažećeg faktora, razmekšaće površinski sloj kože i uklaniti izumrle ćelije.

pili
Za više informacija, kliknite na sliku!

Retinol

U svoju standardnu rutinu nege kože trebali biste da uključite retinol. Retinol – vitamin A – povećava proizvodnju kolagena, koji koži daje volumen, te smanjuje proizvodnju sebuma, čineći zauzvrat da pore izgledaju manje. Naša preporuka je Skinology RETINOL krema za lice koja povećava debljinu i čvrstoću kože, izglađuje bore, poboljšava hidrataciju, sprečava pojavu hiperpigmentacije.

SPF preparati

Na pojavu proširenih pora utiču i sunčevi zraci – izloženost suncu dovodi do smanjenja kolagena čineći da pore izgledaju veće. Trebаlo bi dа svakodnevno koristite kremu zа zаštitu kože od sunca – najmanje pola sata pre izlaska na sunce nanesite kremu sa SPF faktorom.

Povezano: Derma roleri – terapija kolagenom kod kuće!

Salicilna kiselina

S obzirom da proširene pore mogu izazvati akne, moćan saveznik u borbi protiv ovog problema je i salicilna kiselina. Salicilna kiselina ili beta hidroksilna kiselina (BHA) efikasno smanjuje proširene pore i sprečava njihovo začepljenje. Možete je kupiti u različitim formulacijama – od 1% do 10% i ciljano naneti na kritična mesta.

kako da uradite parenje lica kod kuce
Pogledajte i: Kućna nega: Parenje lica u službi lepote!

Parenje lica

Veoma poželjan i koristan tretman parenja lica – nekoliko minuta ispod peškira i iznad vruće vode – ima brojne poželjne efekte: otvara pore kako bi iz njih očistili sve nečistoće i nakupljena ulja, uklanja mrtve ćelije, popravlja cirkulaciju… U vruću vodu obavezno dodajte bosiljak, majčinu dušicu, nanu ili neko od blagotvornih eteričnih ulja – 7 kapljica.

Naša preporuka je Eterično ulje lavande čiji je miris snažan, čist, cvetni, klasičan, umirujuć!

ulje
Za više informacija, kliknite na sliku!

Laserski tretman

Prošrene pore moguće je vidno smanjiti i suziti pomoću lasera koji takođe značajno popravlja ten, potiče stvaranje novog kolagena te stimuliše kožu da bude zdravija i otpornija. Laserski tretman je ugodan i opuštajući, a njegovi efekti vidljivi su odmah.

error: Content is protected !!