Maderoterapija LICA: Drvenim oklagijama do boljeg tonusa kože!

By  |  0 Comments

Maderoterapija tela je jedan od trenutno najpopularnijih anticelulit tretmana dostupnih kod nas. Sve blagodeti masaže drvenim oklagijama sada postoje i u vidu facijalne maderoterapije, koja fantastično preoblikuje lice. Veliku popularnost je stekla zahvaljujući holivudskim zvezdama, koji je koriste kao alterantivu hirurškim zahvatima. U nastavku pročitajte sve o maderoterapiji lica!

Maderoterapija je kao što znamo poseban tretman masaže drvenim oklagijama, koji dolazi iz Kolumbije. Ona može da se primeni na svim delovima tela, pa tako i na licu. Za razliku od maderoterapija tela, kod lica moramo biti veoma pažljivi, jer je površina mala, a koža tanja. Ovaj tretman masaže lica stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, poboljšava prokrvljenost tkiva i podiže tonus kože, a osim toga deluje kao savršen anti-stres i relax tretman.

maderoterapija lica

Instagram/Printscreen

Maderoterapija lica: relax i anti-age u jednom

Ova vrsta masaže lica vrši se posebnno dizajniram malim drvenim oklagijama, uz pažljive meke stimulativne pokrete kozmetičara. Ovo je idealna tehnika za one koji žele da se oslobode stresa, napetosti, za one koji pate od migrene, kao i dame koje mnogo vremena provode pred računarom.

Maderoterapija lica ima sjajno preventivno dejstvo na znake starenje: stimulacijom kože aktivira se fibroplast (deo kože koji proizvodi kolagenska i elastična vlka). Masira se mišićno tkivo, a utiče se na cirkulatorni i limfni sistem, koji povećava distribuciju hranljivih materija i kiseonika kroz kožu. Rezultat je blistava, jedra i elastična koža, koja odoleva znacima starenja.

Povezano: Beauty trend – roler od žada protiv otečenosti lica

maderoterapija lica

Instagram/Printscreen

Preoblikovanje lica

Maderoterapijom lica se ujedno tretiraju postojeće bore, koža lica biva posvetljena, a stimuliše se izbacivanje toksina i viška vode. Oval lica biva preoblikovan, dobija se instant lifting efekat, i smanjuju se otoci i podbulost. Povećani dotok kiseonika u tkivima daje blistaviju kožu ujednačenog tena, a znaci umora i sivila tena nestaju. Oblikuju se jagodice, donja vilica, kontura usana i eliminišu se bore i fine linije. Moguće je čak i eliminisanje podbratka.

Maderoterapija lica se može vršiti u okviru klasičnog tretmana lica, a može se raditi i kao pojedinačni tretman masaže. Sam proces traje oko 20 minuta, a za vidljive rezultate je potrebno 6-10 masaža u intervalima od dva dana.

Pročitajte još i: Stop celulitu – kako održavati rezultate posle maderoterapija tela?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!