Put do prirodno dugih i gustih trepavica

By  |  4 Comments

Kako san o dugim i gustim trepavicama ne bi ste ostvarivali jedino uz korišćenje veštačkih trepavica, poslušajte nekoliko korisnih i jednostavnih saveta.

Pre svega, negujte svoje trepavice

Adekvatna i pravilna nega trepavica je glavni i osnovni preduslov za lkakepe, duge i guste trepavice. Čak i najkvalitetnija maskara, ne može dati rezultate i izgledati lepo na vašim trepavicama, ako one same po sebi nisu zdrave i negovane.

Zato, svaki put, kada sa trepavica skidate ostatke prethodno nanete maskare, budite pažljivi. Strpljivim i blagim pokretima, uz upotrebu vatenih tufera i losiona ili kreme za skidanje šminke, očistite trepavice. Takođe, sredstvo za skidanje šminke sa očiju možete da napravite i same, a kako da ga napravite možete videti ovde. Pri uklanjanju šminke vodite računa da ne čupate i oštećujete dlačice. Do čupanja i oštećenja dlačica, može doći ukoliko grubo pokušate da skinete grudvice koje se na trepavicama mogu formirati od maskare.

Ukoliko niste zadovoljni gustinom i dužinom svojih trepavica, to možete promeniti i ukoliko redovno koristite ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje, u tankom i preciznom sloju nanesite na ivicu kapka i koren trepavica sa kojih je prethodno uklonjena maskara. Ovaj tretman, delovaće tako što će pospešiti gustinu i rast trepavica. Nanošenje ulja, možete obaviti uz pomoć štapića za uši ili uz pomoć oprane i osušene četkice od stare maskare.

Izaberite odgovarajuću maskaru

Kada postanete zadovoljni gustinom i dužinom trepavica, potrudite se da odaberete odgovarajuću maskaru. Da bi vam maskara maksimalno koristila i odgovarala, potrebno je da se poklopi niz preduslova i faktora. To su proizvodna marka maskare, njena boja i činjenica da li je vodootporna, ali i oblik četkice.

Od oblika i karakteristika četkice maskare, zavisi na koji način i koliko uspešno ćete uspeti da nanesete maskaru. Zato prilikom kupovine maskare, uvek u dovoljnoj meri obratite pažnju. Debele, čvrste i guste četkice, garancija su za guste i dobro oblikovane trepavice. Maskaru nanosite u dva sloja. Pritom, obratite pažnju da vam pokreti počinju iz korena dlake i da maskaru nanosite na celu dlaku.

Uvijte trepavice da dobiju na dužini

Kada završite sa nanošenjem maskare na trepavice, njihovu dužinu, gustinu i oblik, možete naglasiti primenom metalnog uvijača za trepavice. Kada koristite uvijač, četiri do pet puta savijte trepavice, ali budite oprezni kako ne bi došlo do povređivanja kapka. Neki šminkeri savetuju da se trepavice uvijaju pre nanošenja maskare, a neki nakon njenog nanošenja. Možete ih uviti kako želite, samo ako to inite po nanošenju maskare, proverite da li je suva. Ako pak želite trajnije rešenje, tu je minival trepavica.

4 Comments

  1. Pingback: Kako da nanesete eyeliner? | Šminka | Šminkanje | Lepotica.rs

  2. Pingback: Ricinusovo ulje i njegova primena u kozmetici | Kosa| Nokti | Lepotica.rs

  3. Pingback: Kako se pravilno nanosi maskara? | Lepotica.rs

  4. Pingback: 4 maskare - maskara ispod očekivanja, pristojna, dobra i odlična | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!