10 super trikova da vam PARFEM traje duže

By  |  0 Comments

Sve smo se susrele sa situacijom da ujutru naprskamo parfem, a da nakon par sati njegov miris potpuno izlapi. To nam nikako ne odgovara, jer želimo da ostavimo za sobom mirisni trag parfema, po kome će nas pamtiti. Zato vam u nastavku donosimo male tajne i trikove kako da vam parfem traje ceo dan.

Kristijan Dior je jednom rekao: „Dugo nakon što zaboravimo šta je žena nosila, njen miris parfema ostaje“. To svi želimo da postignemo parfemom. Ali često je slučaj da parfem moramo popravljati više puta u toku dana. Uz naše trikove i savete – mirisaćete prelepo celog dana, štedećete vaš omiljeni parfem, a iza vas će ostajati mirisni oblak gde god da krenete.

10 trikova za duže trajanje parfema

Odaberite parfem koji ima jake bazne note

Različite mirisne note imaju drugačiji životni vek. Citrusne će najbrže izbledeti sa kože jer su njihovi molekuli jako lagani, dok su cvetne i začinske dugotrajnije. Najduže traju mirisne note koje se najčešće koriste kao bazne: vanila, mošus, pačuli, drvo. Zato odaberite parfem koji ima ima neku od ovih nota kao baznu. Jer kad gornje note ispare, bazne će ostati da traju.

Bazne note parfema duže traju

Baza za parfem – neutralni losion za telo

Naša koža nije baš idealna podloga za dugo trajanje parfema. Zato se parfem neće zadržati na suvoj koži. Ipak – postoji odličan trik. Najpre nanesite na telo losion ili mleko neutralnog mirisa (kako se miris losiona ne bi sudarao sa parfemom), sačekajte da malo upije, i onda nanesite parfem. Losion će učiniti da se parfem bolje veže za kožu. Još bolji trik je da pomešate malo parfema i losion za telo i tako namažete kožu.

Trik sa vazelinom

Još bolju trajnost parfema na koži dobićete ako na mesta gde nanosite parfem prethodno nanesete malo vazelina. Vazelin je okluziv što znači da povećava nivo vlage u koi tako što fizičkom barijerom sprečava gubitak vode iz epidermisa.

Povezano: 5 beauty trikova sa vazelinom

Body Care

Slojevito nanosite miris

Ako kupujete parfem u setu sa losionom za telo istog mirisa – već imate trik za produžen miris u rukavu. Losion za telo će dodati na intenzitetu iste mirisne note. Takođe, ako imate dva slična parfema (dva cistrusna, dva vanilasta, dva cvetna), kombinujte ih zajedno kako biste produžili mirisni vek na vašoj koži.

Pustite kosu

Naša kosa zadržava mirise bolje nego koža. Ako imate dužu ili srednju kosu, naprskajte malo parfema na same krajeve kose. Pomeranjem kose, osvežićete mirisnu auru oko sebe. Isto tako možete naprskati malo parfema na četku za kosu i tako se očešljati. Miris će se dosta dugo zadržati u kosi, a svako ko vam priđe osetiće dašak vašeg parfema.

Parfem nanesite na pulsne tačne

Ovo je staro pravilo koje već znate, ali nije na odmet ponoviti. Pulsne tačke na telu zrače većom temperaturom, što znači da će jače isparavati miris parfema. Zato parfem nanosite ciljano na ručne zglobove, pregib ruke kod lakta, vrat, i iza kolena.

Povezano: Idealna mesta za nanošenje parfema

Parfem nanesite na pulsne tačke

Ne utrljavajte parfem

Svi ponekad nanesemo parfem na unutrašnjost ručnih zglobova, pa ih protrljamo. To je pogrešno! Na taj način uništavate mirisne molekule, gornje note isparavaju brže a rezultat je miris koji ne traje celog dana. Kada naprskate parfem na zglobove, pustite da se parfem sam osuši.

Parfem nanosite posle tuširanja

Kao što smo već rekli, vlaga u koži duže zadržava miris parfema. Zato je najbolji trik za njegovu dugotrajnost da ga nanesete odmah posle tuširanja, jer je tad nivo hidriranosti kože najveći.

Nanesite ga na odeću

Iako se ne zadržava toliko dugo na koži, na odeći parfem zaista dugo traje. Samo pripazite – prskanje po novoj beloj košulji nije dobra ideja zbog potencijalnih fleka koje vam mogu ostati. Zato nanesite par špriceva na maramu, šal ili okovratnik košulje za puni efekat tokom dana.

accessories for women

Obnovite miris u toku dana

Koliko god su svi trikovi efikasni, ništa ne može svežiti vaš miris kao ponovno nanošenje parfema. Zato nosite uvek malu bočicu parfema u tašni i prsnite ga onda kada želite da ostavite utisak. Za nošenje u tašni su idealne male metalne travel bočice u koje možete presuti malo parfema iz originalnog pakovanja putem pumpice, i imati svoju prenosnu verziju omiljenog mirisa.

Pročitajte još i: Pravi načini za nanošenje parfema

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!