PRAVI načini za nanošenje parfema

Nanošenje parfema može biti pravi izazov. Ipak, svaka tipična žena ne izlazi iz kuće bez nekoliko kapi omiljenog parfema. Ako ne želite da preterate ili pak naneste premalo parfema, potrebno je da znate kada, koliko i gde trebate poprskati parfem kako biste iskoristili njegov maksimum te ga što duže zadržali na koži.

Trikovi koji mogu da vam produže trajanje parfema

Najbolje veme za nanošenje parfema ili bilo kojeg kozmetičkog proizvoda je neposredno posle tuširanja, odnosno kada vam je koža čista, topla i vlažna i optimalna za potpunu apsorpciju. Ako ste sprečeni da se tuširate, pre nanošenja parfema nanesite na kožu hidratantni losion bez mirisa kako biste obezbedili da ostavljate mirisni trag tokom celog dana.

Kako biste osigurali da mirišete na jedan način, smanjite korišćenje mirisnih gelova za tuširanje ili mleka za telo ili koristite sve ali u neutralnim mirisima. Mešanjem mirisa parfema sa mirisima različitih kozmetičkih preparata rizikujete da vaš parfem postane sladak, previše intenzivan ili čak kiselkast.

nanošenje parfema
Pogledajte i: Idealna mesta za nanošenje parfema!

S obzirom da vrat, zglobovi, potkolenice, unutrašnjost laktova i druge tačke na telu na kojima osećate puls emituju više toplote od nekih drugih delova tela, nanošenjem parfema na njih aktiviraćete i maksimizirate njegovu namenu.

Prestanite sa navikom da nakon nanošenja parfema trljate parfemisana mesta jer osim što ćete smanjiti trajanje mirisne note vašeg omiljenog parfema, možete i promeniti sam miris pafema jer se trljanjem miris pafema meša sa vašim prirodnim uljima. Nanesite 2 do 4 šprica parfema na pulsirajuća mesta i ostavite da se osuši.

Nisu svi parfemi isti i od te razlike među njima zavisi i kako ga trebate koristiti. Osim parfema, postoje i toaletna i parfemska voda koje sadrže manju koncentraciju parfemskog ekstrakta. Prilikom kupovine parfema uvek se radije odlučite za one sa jačom koncentracijom osnovnih sastojaka, odnosno intenzivnijeg mirisa jer će vam duže trajati, čak i kada ga nanesete u manjoj količini.

Povezano: Saveti za razlikovanje original i kopije parfema!

 

error: Content is protected !!