Derma roleri – terapija kolagenom kod kuće

By  |  0 Comments

Uprkos zastrašujućim informacijama koje možete pronaći na internetu, da vam odmah kažemo da je za kućnu upotrebu potpuno bezbedno koristiti derma rolere od 0,2 mm ili 0,5 mm, ali uz obavezno pridržavanje uputstva o dezinfekciji i načinu rolanja.

Šta su derma roleri?

Derma roleri izgledom liče na male valjke za krečenje koji su prekriveni iglicama različite dužine i broja. Ravnomernim rolanjem po koži, derma roleri stvaraju sitne otvore, stimulišući proizvodnju kolagena i podstičući proces samoizlečenja kože.

Efikasan su metod za minimiziranje „rupica“ od bubuljica i znaka starenja kao što su bore, fleke, proširene pore, opuštena koža. Terapija derma rolerima utiče i na hiperpigmentacije, zateže kožu, tonus i izgled kože je bolji.

Takođe, mikro povrede u koži posle korišćenja derma rolera dozvoljavaju proizvodima za negu kože da prodru brže nego što bi ih koža inače apsorbovala.

Povezano: PAŽNJA – selfi vam uništava kožu!

Kućna upotreba derma rolera

Kućna terapija se najčešće izvodi sa ručnim derma rolerima, dok se u salonima lepote tretman radi električnim ili derma rolerima na baterije. Osnovna razlika je u veličini iglica koje su kod dermatologa duže te prodiru dublje u slojeve kože.

Pre započinjanja terapije derma rolerima, važno je da istražite po internetu recenzije brendova, komentare korisnika, pa izaberete ispravnu dužinu iglica (da podsetimo: od 0,2 mm do 0,5 mm) na osnovu saznanja do kojih ste došli, a najbolje bi bilo da se konsultujete sa dermatologom kako biste otkrili koja je idealna dužina iglica za vašu kožu, kao i da vam objasni kako da koristite derma rolere.

Povezano: Sačuvajte mladalački izgled vrata!

Kako se koriste derma roleri kod kuće?

Derma rolerima se prelazi preko čiste i serumom/kremom tretirane kože 2 do 4 puta vertikalno, horizontalno i dijagonalno izbegavajući kapke i nos. Nakon završenog tretmana lice obavezno namazati hidrantnom kremom.

Najbolje je da u početku jednom nedeljno obavite tretman pre spavanja jer će koža biti crvena i blago osetljiva na dodir, a kasnije možete čak 3 puta nedeljno primeniti ovaj tretman kod kuće. Vidljive rezultate možete očekivati za 2 do 3 meseca.

Napomena: Derma rolere ne bi trebale koristite osobe koje imaju izuzetno osetljivu ili problematičnu kožu, a posebno ne osobe sa gnojnim bubljicama i posekotinama na licu.

Održavanje derma rolera

Pre i posle korišćenja, sterilišite derma roler alkoholom, isperite pod mlazom vode, pa ostavite da se dobro osuši na vazduhu. Nakon mesec dana redovnog korišćenja, priuštite sebi novi derma roler. Ako vam se desi da vam derma roler ispadne na pod, kupiti novi jer će se iglice sigurno oštetiti prilikom pada.

Povezano: Obnova kolagena: 5 načina da usporite starenje!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!