Sve što niste znali o serumu za rast trepavica

serum za rast trepavica

Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta seruma za rast trepavica te je vrlo važno da znate koji zaista deluje i koji je potpuno siguran za korišćenje.

Većina žena je nezadovoljna prirodnim izgledom trepavica koje potom ulepšavaju slojevima maskare ili veštačkim trepavicama. Spoljni uticaji, kao i svakodnevno nanošenje i skidanje šminke utiču na kvalitet trepavica koje vremenom počnu da gube volumen, ispadaju i postaju lomljive. Ipak, duže, gušće i tamnije trepavice možete imati zahvaljujući serumu za rast trepavica.

Birajte serum za rast trepavica koji sadrži prostaglandin, antioksidanse ili peptide

U potrazi za odgovarajućim, odlučite se za serum za rast trepavice koji u sebi sadrži prostaglandin, sastojak koji se koristi u lekovima za lečenje glaukoma, koji dokazano poboljšava dužinu i gustinu trepavica. Za razliku od seruma koji sadrže prostaglandin, serumi koji su obogaćeni antioksidansima i peptidima kao što su biotin ili ricinusovo ulje će učiniti da vaše trepavice izgledaju punije, ali neće baš pospešiti rast trepavica. Najbitnije je da proverite da li ste izabrali serum za rast trepavica koji je dermatološki ispitan i potvrđen FDA-om.

Povezano: Najbolji trikovi za gušće trepavice!

Budite oprezni kada koristite serum za rast trepavica

Iako su serumi za brži rast trepavica bezbedni za korišćenje za sve tipove kože, ali i osobe sa osetljivim očima i one koji nose sočiva, ne biste ih trebali koristiti ako imate suve oči ili blerafitis – zapaljenje očnih kapaka. Potencijalne nuspojave su crvenilo i iritacija (odmah prestati sa korišćenjem seruma!), povremen svrab pri korenu trepavica, opadanje, kao i promena boje kože kapaka tako da obavezno nežno uklonite višak seruma sa kapaka.

Kako se koristi serum za rast trepavica?

Serum za brži rast trepavica bi trebalo da nanosite 1 dnevno (najbolje pre odlaska u krevet) tokom 6 do 8 nedelja, a zatim ređe i to u tankom sloju na sam koren gornjih i donjih trepavica (kao kad se nanosi eyeliner).

Napomena: Ako imate bilo kakve nuspojave, odmah prestanite da primenjujete serum za brži rast trepavica.

Povezano: Vazelin za jače i gušće trepavice!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!