10 načina da skinete lak za nokte SA i BEZ skidača

Kako da skinete lak za nokte zavisno od teksture, vrste i boje laka koji koristite. Ovo je 10 efikasnih načina SA i BEZ skidača laka.

10 najboljih načina za skidanje laka

Predstavljamo vam efikasne načine za skidanje laka kada imate skidač laka ali i kada vam on nije pri ruci. Evo kako da i u tim trenucima uklonite lak sa noktiju vrlo jednostavno.

1. Skidač laka bez acetona

Skidač laka, posebno bez acetona i na uljanoj bazi, svakako je najbolji načina da skinete lak za nokte. Međutim, ponekad ga nemate ili vam u sred uklanjanje laka nestane. Takođe, može se desiti da koristite teksturisane lakove na koje uljani skidači slabo reaguju.

2. Tuferi (blaznice) sa skidačem bez acetona

Ovi tuferi su već dobro nakvašeni skidačem laka i dovoljno je da ih stavite na nokat, blago pritisnete i uklonite lak. Kod nas ih ima brend Velnea, koji možete pronaći u Lilly drogerijama.

3. Soak-off metodom

Potrebno vam je malo vate i skidač laka. Natopite vatu skidačem laka i stavite na nokat. Sačekajte 30-ak sedkundi i povucite vatu sa nokta, od korena nokta ka donjoj ivici. Ovaj način je posebno dobar za skidanje tamnih lakova koji se dugo skidaju i boja može da ostane u regiji zanoktica.

4. Skidač laka sa acetonom

Da biste skinuli lakove sa gliterom i šljokicama, posebno ako nemate puno vremena, bolje je da koristite skidač laka koji sadrži aceon. Soak-off metodom jednostavno ćete ukloniti čak i najkrupnije šljokice trljanja i toga da vam one ostanu na koži.

5. Uklanjanje laka za nokte iz regije zanoktica

Lak sa zanoktica možete ukloniti na više načina. Jedan od njih je četkicu koja se koristi za nanošenje gela umočite u skidač laka i prebrišete zanoktice. Na isti način to možete uraditi i štapićem za čišćenje ušiju.

[adsense_inserter id=”12825″]

Šta ako nemate skidač laka?

Čak ni tada ne morate brinuti, postoje trikovi kako da lak ipak uklonite. Neki načini zahtevaju malo strpljenja a neki deluju momentalno.

6. Lak za nokte

Stari sloj laka za nokte možete skinuti ako ga premažete novim slojem laka ili top coat-a. Novi sloj omekša i “otopi” stari. Sačekajte 20-30 sekundi i izbrišite lak sa nokta.

7. Uklanjanje starog sloja laka razređivačem lakova

Nanesite par kapi razređivača na vatu ili još bolje tufer i uklonite lak. Možda će vam trebati malo više vremena nego sa skidačem laka ali radi.

8. Rubbing alkohol (kod nas medicinski alkohol)

Skida lak, treba malo upornosti ali se ispalti.

9. Lak za kosu, dezadorans u spreju sa alkoholom ili sredstva za dezinfekciju ruku sa alkoholom

Naprskajte neki od ovih preparata na nokat, sačekajte 20-ak sekundi i obrišite. Vrlo jedsnostavno ukljanju lak za nokte.

10. Guljenje laka

Ovaj način se svakako ne preporučuje, osim ako ste negde gde ne postoji mogućnost da skinete lak a baš morate. Najpre, ruke morate potopiti u toplu vodu bar 10 minuta a zatim guliti sloj po sloj laka. U svakom slučaju, za ovaj način skidanja laka za nokte potrebno vam je dosta vremena, a njega je bolje da potrošite za kupovinu skidača laka.

Pogledajte VIDEO sa 10 načina za skidanje laka

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!