Savet šminkera – Kako treba da izgleda šminka za mature i venčanja

By  |  0 Comments

U ranijim tekstovima na Lepotica.rs, pokazali smo vam u slici kako treba da izgleda šminka za venčanje i maturu, a sada vam pružamo neke dodatne informacije.

Šminka za venčanja

šminka za venčanje

Svaka žena želi da se oseća posebno na dan svog venčanja. Pored već raskošne venčanice, cipela, frizure, šminka za venčanje ne bi trebalo da bude previše upadljiva. Ukoliko je vaša svakodnevna šminka veoma blaga, ni na dan venčanja ne bi trebalo previše eksperimentisati.

Najvažnije je da izaberete puder u boji vašeg tena da bi vam lice izgledalo čisto i sveže. Ukoliko se odučite da istaknete oči, usne bi trebalo da budu jednostavnije i neupadljive, recimo samo  sjaj za usne ili svetlo roze karmin. Ako želite da naglasite usta crvenim karminom oči bi trebalo da budu u što mirnijim tonovima ili naglašene ajlajnerom.

Ako su vaše prirodne trepavice guste i duge, dovoljno je naglasiti ih maskarom. U suprotnom možete staviti veštačke trepavice.

Šminka za mature

šminka za maturu

U današnje vreme maturskoj večeri se poklanja dosta pažnje i svaka devojka želi da izgleda posebno. Pripreme za maturu traju danima, pored haljine, frizure, cipela, tašnice, noktiju, šminka za maturu je jako važna.

Među devojkama danas je najpopularniji “smokey eyes”. Mlade devojke bi trebalo da daju mašti na volju i da koriste jarke i svetle boje, koje su u trendu ovog leta i koje priliče njihovim godinama. Takođe, oči treba istaći ajlajnerom, maskarom i po želji veštačkim trepavicama.

Najvažnije je da lice ne bude znatno  tamnije u odnosu na vrat. U skladu sa tenom rumenilom treba istaći jagodice. Pošto je u  pitanju večernja šminka, usne mogu biti malo intenzivnije, ali i to u skladu sa senkom za oči.

Zahvaljujemo se Milici Milovančević, make up artist-u i edukatoru, Beauty Glamour

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!