4 jasna znaka da treba da je vreme za čupkanje i sređivanje obrva

obrve

Od redovnog čupkanja obrva pincetom, pa do brow lifta, depilacije i microblading-a, postizanje savršenih obrva je zaista obaveza! Iako je većina dama čupkala obrve u pretankom stilu, poslednjih decenija, današnje vreme vam ipak donosi mogućnost da obrve malo “zapustite”. Ipak, ne treba preterivati ni sa tim. Ako dugo niste čupkale niti oblikovale obrve – delimo sa vama 4 jasna znaka da je vreme da to uradite!

Ovo su znaci da treba da sredite obrve – u salonu ili kod kuće

#1: Vaše obrve ometaju glatko šminkanje

Ako su vaše obrve tolliko zarasle, da ometaju nanošenje senke za oči, posebno u regiji ispod obrva i prema luku – vreme je da ih sredite, bilo same ili u salonu! Još jedan znak je taj da vam kraj obrve odavno prelazi kraj oka. Ako to primetite – vreme je da sredite obrve.

obrve

#2: Vaše obrve su neukrotive

Ako su vaše obrve neukrotive i teške za stilizovanje, to je takođe jedan od jasnih znakova da ih morate srediti. Ovo se posebno odnosi na one dame sa kovrdžavim ili jakim dlačicama, koje se moraju i skraćivati makazicama. Iako možda vaše izrasle obrve ne zagtevaju čišćenje koncem ili voskom, skraćivanje obrva makazicama kako bi se održao njihov oblik, je podjednako važno.

Povezano: 10 saveta kako da dobijete guste i pune obrve koje svi nose

#3: Vaše obrve su izbledele

Za one dame koje imaju trajnu šminku na obrvama (microblading, puder-obrve itd), izbledala nijansa je jasna indikacija da je vreme za korekciju. Iako ovo ne znači da ćete morati čupkati ili oblikovati obrve, održavanje boje je ono što stvara iluziju punijih obrva. Microblading obrve zahtevaju korekciju 1-2 x godišnje, kako biste neutralisali bleđenje pigmenta. Ukoliko samo farbate dlačice obrva, to je potrebno da radite na 4-6 nedelja, kako biste zadržali punoću pigmenta.

obrve

#4: Želite da probate nov oblik

Ako želite da promenite oblik lica, i isprobate nešto viši luk obrve, ili možda tanju siluletu obrva – vreme je da zakažete tretman u slaonu. Umesto da uzmete stvar u svoje ruke i posegnete za pincetom, nekada je bolje da pustite profesionalca da uradi svoje, kako bi vaše obrve bile simetrične.

Pročitajte još i: Obrve u fokusu – 10 najvećih brow trendova trenutno

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!