Obrve u fokusu: 10 najvećih eyebrow trendova trenutno

trendovi obrva
Instagram/Printscreen

Trendovi za obrve mogu biti opasna teritorija: neke od nas su na teži način naučile da preterano lupanje može trajno promeniti oblik obrva, a ostale su čule dovoljno horor priča na tu temu. Zato je poslednjih meseci beauty javnost podigla svoju obrvu kada je top-model Bela Hadid ponela tanke, skinny obrve iz 90-ih. Iako su ove tanke obrve, nažalost, ponovo na vrhu radara, i drugih 9 eyebrow trendova su u dalje fokusu! U nastavku saznajte koji su to!

Trenutno popularni stilovi obrva

#1: Laminacija obrva

Popularni brow-lift, poznat i kao laminacija obrva je polutrajni tretman, koji omogućava savršeno ičešljane i učvršćene obrve koje traju do mesec dana. Proces uključuje restrukturisanje obvra i njihovo fiksiranje u željeni oblik, koristeći proizvod koji ispravlja dlačice i poboljašava njihovu simetriju. Željeni oblik se postiže iščešljavanjem dlačica na gore, a ovim se dobija popunjavanje praznina i izgled punijih obrva.

Povezano: Brow Lamination – alternativa microblading-u za efekat prirodnih punih obrva

#2: Prirodne obrve

Prirodne obrve su drugi najpopularniji eyrebrow trend na Instagramu – radi se o prirodnom obliku vaših obrva, ali malo više sređenim. Ove obrve nisu ni previše tanke, ni previše debele, minimalističke su i pojednostavljene.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Cheng (@emilychengmakeup)

#3: Fluffy obrve

Fluffy obrve, poznate još kao i blago čupave obrve, potrazumevaju iščešljavanje dlačica, ali i puštanje da budu prirodne i opuštene, što znači da manje vremena provodite u iscrtavanju i skraćivanju dlačica.

#4: Paperjaste obrve

Paperjaste obrve, poznate i kao “feather brows” se razlikuju od micro-feathering tehnike, koja podrazumeva polutrajnu šminku obrva. Umesto toga, paperjaste obrve su još jedna varijanta čupavih obrva, čiji oblik je inspirisan perjem. Ideja koja stoji iza ovih obrva je kreiranje definicije na kraju obrve, kako bi se postigao vazdušasti lagani look koji i dalje deluje gusto i popunjeno.

#5: Izblajhane obrve

Mnoge poznate ličnosti su isprobale trend izblajhanih obrva – poput Kim Kardašijam i Lejdi Gage. Iako izbeljivanje obrva blanšem zvuči drastično, na Tik-Tok-u možete naći mnogo različitih načina kako da postignete trend izbeljenih obrva, ali bez korišćenja blanša.

Povezano: Nije beskorisna – kako sve možete iskoristiti spoolie četkicu za obrve?

#6: Transplantacija obrva

Ovo nije prosečan eyebrow trend – procedura presađivanja dlačica postala je popularna kada je Chrissy Teigen obavestila svoje Instagram pratioce da je uradila ovu proceduru, kako bi izbegla da nosi mnogo šminke. Graftovi dlačica se presađuju sa temena glave u regiju obrva, kako bi se povećala njjhova punoća.

#7: Ravne obrve

Zaboravite obrve koje podsećaju na znak Nike – ovaj ravni stil obrva je klasik, koji je nosila i Audrey Hepburn, a i dalje je aktulen, zahvaljujući poznatim ličnostima, poput Zendaye i Care Delevigne. Ovaj oblik podrazumeva minimalni luk i ravan kraj.

#8: Obrve u boji

Za one koji vole da eksperimentišu i igraju se šminkom – ovaj eyebrow trend je baš za to. Obrve u boji su lak način da dodate malo boje u make-up, ali ovaj stil definitivno nije za svakoga.

#9: Obrve u stilu 90-ih

Ovaj slatki throwback se čini kao da je tu da ostane: ponovo možemo videti tanke obrve, niskog luka, baš kao što smo nosile 90-ih! Bella Hadid je jedna od prvih poznatih ličnosti koje su započele sa ovim stilom.

#10: Fox obrve

Fox obrve su možda novi trend, ali one se oslanjaju na tehniku koju make-up artisti koriste godinama. Koristi se samolepljiva traka koja povlači obrve u lepši oblik, dok ujedno licu daje vizuelni efekat liftinga. Tik-Tok korisnica su uspeli da rekreiraju ovaj stil, produžavajući oblik obrve uz pomoć olovke. Poznate ličnosti koje su ponele ovaj oblik obrva su Kaia Gerber i Kendal Jenner.

Pročitajte još i: Top 10 saveta kako da dobijete pune i guste obrve koje svi nose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!