Suptilno konturisanje lica rumenilom: Tehnika “Backlit Blush”

backlit blush

Ako možemo odabrati samo jedan make-up proizvod koji instantno daje efekat osvežene kože, to bi definitivno bilo rumenilo. Bilo da koristite šimerasto, mat, kajsijasto ili roze, ono uvek podigne izgled celog lica. Ovog proleća, upoznajemo vas sa novim trendom nošenja rumenila – “backlit blush”! Šta ovaj trend podrazumeva i koje dve vrste rumenila se kombinuju – saznajte u nastavku teksta!

Šta je tačno “backlit blush” tehnika šminkanja?

Sama engleska reč “backlit” označava da nešto sija iz pozadine. Upravo to je ključna karakteristika ovog make-up trenda koji podrazumeva slojevito nanošenje rumenila: najpre se nanosi šimerasto rumenilo sa sjajem, a preko njega mat rumenilo. Na ovaj način, vaši obrazi dobijaju soft-fokus sjaj, trunčicu šimera i “lifting” svetlosti efekat koji se nalazi “iza” mat rumenila. Ovako dobijate trodiomenzionalni šimer na obrazima. Koža deluje sjajno, rumeno i bez vidljive teksture. Ovaj look  je odličan za svakog ko želi lagani vizuelni “lifting” regije obraza i glatki, filter efekat kože.

Povezano: 5 make-up saveta za one koji misle da im rumenilo ne stoji

View this post on Instagram

A post shared by BEAUTY PHOTOGRAPHER | London (@lucykinnen_)

Ova tehnika menja konturisanje

Zbog mešanja tekstura, dobiećte dosta dimenzije, bez potrebe za konturisanjem ili hajlajtovanjem kože, jer je ovaj “lifting” efekat sve što zapravo želimo. Zato se “backlit” tehnika nanošenja rumenila i naziva suptilnim konturisanjem.

Sama tehnika nanošenja ne može biti lakša: počnite sa nanošenjem omiljenog šimerastog rumenila na najvivišu tačku jagodica – ovo će sijati ispod vašeg mat rumenila. Potom, nanesite sloj mat rumenila na same jagodice i razvucite ga naviše, preko šimerastog rumenila. Na ovaj način dobićete luminoznost i dimenziju, a jagodice će imati vizuelni efekat podignutosti.

Da li ćete probati ovu tehniku šminkanja?

Pročitajte još i: 5 neverovatnih trikova sa rumenilom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!