5 make-up saveta za one koje misle da im RUMENILO ne stoji!

rumenilo

Rumenilo je onaj make-up proizvod koji ili obožavate ili mrzite – jer može učiniti da izgleda zdravo i jedro, kao posle treninga, ili na lošiji način – kao da ste zaposleni u pozorištu! Iz tih razloga, mnoge dame izbegavaju korišćenje rumenila, smatrajući da će lako preterati sa šminkom i izgledati poput klovna. Zato smo tu sa ekspertskim savetima – za sve one dame koje smatraju da im rumenilo ne stoji!

Saveti za one koji izbegavaju rumenilo:

#1: Nanosite ga lakom rukom

Lako je preterati sa rumenilom – od svežeg tena za čas možete zaći u klovnovsku teritoriju. Za najbolje rezultate – počnite sa malom količinom i postepeno nadogradite boju, povećavajući zasićenost, kroz nekoliko poteza. Ako ste naneli previše roze pigmenta na obraze, umekšajte ga vlažnim beauty blenderom ili četkom na koju ste naneli malo pudera u kamenu. Neka rumenila imaju šimer, tako da vam često hajlajter nije ni potreban preko!

#2: Pribor je jako važan!

Znate one mini četkice koje dobijate uz rumenilo? One su potpuno beskorisne – možete ih odmah baciti. Za nanošenje praškastog rumenila, potražite mekane četke sa zaobljenim dlačicama i rastresitom glavom. Izbegavajte krute i četke sužene na vrhu. Ako želite prirodan izgled rumenila koje prosto isijava iz kože, birajte “fluffy” četkicu, koja klizi bez problema. Ako želite koncentrisano naneto rumenilo – koristite užu, čvršću četkicu.

rumenilo

Ako koristite kremastu formulu rumenila, možete ga naneti prstima ili duo-fiber četkicom, pokretima bockanja. Postarajte se da vam ruke budu čiste kada nanosite šminku prstima. Počnite od jagodica i izblendajte krem rumenilo ka slepoočnicama. Malo krem rumenila nanesite i na vrh nosa.

#3: Pravilno odaberite nijansu

Nemojte odabrati rumenilo prema nijansi koja je u trendu. To je velika greška, jer vaš ten nije isti kao svačiji. Ako vam je koža toplijeg podtona, birajte nijanse pregorele pomorandže i taupe tonove, sa blagim žutim pigmetnom u sebi. Previše svetla rumenila će na koži delovati sivo. Sa svetlijim i hladnijim tonovima kože, ružičaste nijanse mogu probuditi ten. Što je ten topliji, to bi trebalo da koristite tamnije nijanse – ljubičaste, tamno crvene, koralne i raskošne braon.

Povezano: Kako da od polomljenog rumenila napravite kremasto?

#4: Obratite pažnju na teksturu

Biranje odgovarajućeg rumenila uključuje i odabir prave formule za vaš tip kože i željenu pokrivnu moć, kako biste sprečili razmrljavanje, grudvanje ili nestajanje rumenila sa kože. Ako želite zdrav sjaj kože – birajte praškastu formulu (posebno ako imate masnu kožu ili dan provodite napolju). Praškasta formula je dobra za vlažnu i toplu klimu, kao i za one dane kada ne želite sjajnu šminku.

Kremasto rumenilo je lakše, i savršeno je za suvu kožu. Utapkajte ga prstima i razmažite i gotovi ste! Kremasto rumenilo ima blagi sjaj, tako da može da vam posluži kao hajlajter i rumenulo u jednom.

Tečne formule rumenila imaju dugotrajnu boju koja traje čitavog dana, a gel teksture se dobro upijaju u kožu, ako ste u vlažnoj i toploj klimi.

rumenilo

#5: Važno je kako nanosite rumenilo na obraze

Ako mislite da vam rumenilo nikako ne stoji – probajte da ga nanesete pokretima tapkanja, umestno razvlačenja preko lica. Tapkanje stvara ravnomernu pokrvnu moć, jer daje proizvodu mnogo više kontaktnih tačaka sa kožom, umesto činjenice da je razmazano na jednoj tački. Osim toga, morate znati da se praškasto rumenilo nanosi preko tečnog pudera koji je obavezno fiksiran praškastim ili kamenim. Ako ga nanesete direktno preko tečnog pudera, rizikujete da vam se šminka emulzifikuje tokom dana i razmrlja.

Pročitajte još i: Kako da odaberete rumenilo prema tipu kože?

error: Content is protected !!