Šta je to MICELARNI ŠAMPON i kojih 5 proizvoda preporučujemo?

micelarni šampon

Sigurno ste do sada upoznati sa micelarnom vodom, a velika je verovatnoća da je imate u svom kupatilu- Bilo da uklanjate vodootpornu šminku ili brzinski osvežavate kožu, ovaj revolucionarni proizvod je promenio beauty industriju. Micelarna tehnologija čišćenja nije više rezervisana samo za kožu – upoznajte micelarni šampon! Isti princip micelarnih molekula koji efikasno “zarobljavaju” naslage nečistoće, znoja, prljavštine i sebuma, sada funkcioniše i na koži glave. U nastavku saznajte sve o principu micelarnog šampona, kako “radi” i koji su naši predlozi!

Šta su to micele?

Micele, na kojima se zasniva micelarna tehnologija, su sitni molekuli, nastali od surfaktanata (hemijskih supstanci koje se koriste za čišćenje). Micele se formiraju, kada se ovi surfaktantni rastvore u vodi. Ovi molekuli privlače i vodu i masnoću. Dok perete kosu micelarni šamponom, micele “hvataju” čestice sebuma, prljavštine, naslaga styling proizvoda i ispiraju ih sa vaše kose. Drugim rečima, micele pomažu da lakše i efikasnije sperete nečistoću sa kose, bez agresivnog isušivanja. Zamislite ih kao magnet: one privlače nečistoće na sebe i ispiraju ih iz kose.

Šta je micelarni šampon?

Micelarni šamponi su veoma slični pročišćavajućim šamponima, koji se koriste za dubinsko pranje kose, ili za pranje masnog tipa kose. Takođe su jako efikasni za uklanjanje naslaga sa kože glave, koje nastaju od korišćenja styling proizvoda, nakupljanja odumrlih ćelija kože, sebuma i znoja. Ove naslage uzrokuju svrab, perutanje i beživotnu kosu.  

micelarni šampon

U pitanju je lagani šampon, koji pruža dubinsko čišćenja, bez isušivanja. Ovaj tip šampona kosi daje volumen, i najefikasniji je na tankoj i srednje debeloj dlaci. Micelarni šampon pruža potpuno drugačiji vid iskustva čišćenja kose, jer nežno uklanjaju sve nečistoće. Bezbedni su za bojenu kosu, a često se formulišu bez sulfata ili silikona, kako bi pružili efekat sveže, lepršave kose, bez otežavanja.

Koje su prednosti micelarnog šampona?

Ako se pitate za koga je namenjen micelarni šampon, slobodno možemo reći za sve tipove kose! Za razliku od pročišćavajućih šampona (clarifying shampoo), micelarne šampone možete koristiti tokom svakog pranja kose. Micelarna tehnolija otklanja sve nečistoće koje se neminovno talože na koži glave i samoj dlaci, bez izbleđivanja boje ili narušavanja kvaliteta kose.

Ipak, najviše će odgovarati masnom tipu kose, koji je sklon taloženju nečistoća na koži glave. Micelarni šamponi mogu produžiti interval između dva pranja kose.

Povezano: Vodič – upoznajte oznake na šamponima i balzamima za kosu

micelarni šampon

Naše preporuke micelarnih šampona – TOP 5

Za sve tipove kose: Subrina Professional PURE micelarni šampon

Micelarni šampon za volumen nežno čisti kosu, dodaje laganu vlagu, poboljšava volumen i jača
kosu. Posebna micelarna tehnologija nežno uklanja višak ulja i nečistoće bez pucanja vrhova ili isušivanja.

Više o njemu – KLIK OVDE.

micelarni šampon

Za tanku kosu: Revlon Restart VOLUME Micelarni šampon

Micelarni šampon sa dvostrukim dejstvom koji stvara kremastu penu, pomaže u balansu mikroba skalpa i hrani kosu od korena ka krajevima. Obogaćen proteinom riže. Pruža prirodni volumen za efekat podizanja iz korena.

Više o njemu: KLIK OVDE.

micelarni šampon

Za masnu kosu: Revlon Restart BALANCE Micelarni šampon

Micelarni šampon sa dvostrukim dejstvom koji stvara kremastu penu, pomaže u balansu mikroba skalpa i pročišćava kosu. Formula sadrži glicin dobijen iz amino-kiselina. Čisti skalp i daje kosi sjaj.

Za više info – KLIK OVDE.

micelarni šampon

Za farbanu kosu: Revlon Restart COLOR Micelarni šampon

Micelarni šampon sa dvostrukim dejstvom stvara kremastu penu, pomaže u balansiranje mikroba skalp i štiti farbanu kosu od oksidativnih agenasa. Pojačan sa prirodnim akai ekstraktom. Sprečava ispiranje boje kod farbane kose.

Za više info – KLIK OVDE.

micelarni šampon

Za oštećenu kosu: Revlon Restart RECOVERY Micelarni šampon

Micelarni šampon sa dvostrukim dejstvom koji stvara kremastu penu, pomaže u balansu mikroba i ojačava oslabljenu i oštećenu kosu. Formula sadrži Biomimetic Ceramide i molekule za jačanje kose. Rekonsruiše i ojavača kosu spolja i iznutra i daje joj sjaj.

Za više info – KLIK OVDE.

micelarni šampon

Pročitajte još i: 8 razloga zašto treba da dodate šampon-čistač u rutinu pranja kose!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!