Šminkeri otkrivaju: 5 neverovatnih trikova sa rumenilom!

Rumenilo je onaj make-up proizvod koji je završnica svakog šminkanja – daje nam prelepu ružičastu nijansu obrazima, instantno osveži ten i učini ga mladolikim i blistavim. Bez rumenila, šminka deluje bledo i isprano, a samo par poteza četkicom nam dodaje taj zdravi, ružičasti ten. Ipak, i pored toga, mnoge žene nisu zadovoljne kako im rumenilo stoji na jagodicama. Zato u nastasvku donosimo 5 super trikova sa rumenilom, koji su dobro čuvana tajna profesionalnih šminkera!

Trikovi sa rumenilom: TOP 5

#1: Pronađite dobru četku

Kada je reč o rumenilu, dobro odabrana četkica je pola posla! Kvalitetna četkica, sa zaobljenim dlačicama je alatka koja vam daje kontrolisanu i preciznu aplikaciju. S rumenilom lako možete preterati, prilikom nanošenja, zato je važno da pronađete odgovarajući pribor. Birajte četkice od prirodne dlake, ili taklonskih vlakana, sa zaobljenom glavom, i rastresitim dlačicama.

#2: Pomešajte rumenilo sa malog suvog ulja za bolje blendanje

Zbog pigmentacije i jake boje, rumenilo traži mnogo više blendanja, kako bi izgledalo potpuno prirodno na koži. Mešanje rumenila sa malo suvog ulja može zaista doprineti boljem blandanjeu na koži. Ovo će ujedno koži dati prirodan tip blistavosti, koja “sija iznutra”.

#3: Pomešajte rumenilo sa bronzerom

Jedan od sjajnih šminkerskih trikova jeste da pomešajte bronzer i rumenilo zajedno, i potom ih nanesete na obraze. Ne samo da će ovo delovati mnogo prirodnije, nego će momentalno “podići” lice i dati mu “boost” zdravog sjaja.

Povezano: Kako da izaberete rumenilo prema tipu kože?

#4: Koristite rumenilo kao kolor-korektor

Ako nemate pri ruci kolor-korektor, možete iskoristiti rumenilo u ove svrhe. Rumenilo u rize ili breskvastim tonovima funkcioniše sjajna kao kolor-korektor za regiju ispod očiju, ili za tamne kolutove ispod očiju ili hiperpigmentacije. Sve što vam je potrebno jeste rumenilo, u koje ćete umočiti prst i pomešati ga sa malo vazaelina. Potom, utpkajte nežno ovu smesu na regiju koju želite da prekrijete. Zatim, nanesite korektor u boji kože preko. Videćete momentalnu razliku, kako vam lice izgleda blistavo i “podignuto”.

#5: Multitaskujte sa rumenilom

Ovo je savet koji će vam puno značiti: rumenilo zapravo možete koristiti u različite namene. Ako je vaše rumenilo tamlo tamnije, možete ga koristiti za konturisanje, ispod jagodične kosti. Rumenilo možete koristiti i kao senku za oči. I na kraju – rumenilo možete korisiti i kao ruž! Praškasto rumenilo pomešajte sa malo vazelina, a kremasto rumenilo samo utapkajte kao lip tint!

Pročitajte još i: 5 make-up saveta za one koji misle da im rumenilo ne stoji!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!