Bordo maskara – proizvod koji morate imati u svom neseseru u 2017. godini

By  |  0 Comments

Trendovi šminkanja se iz godine u godinu smenjuju i podrazumevaju promene koje se tiču preporučenog načina nanošenja određenog kozmetičkog proizvoda, kao i promene koje se tiču preporučene boje, odnosno nijanse određenog kozmetičkog proizvoda. Kada je u pitanju maskara, svi znamo da se najčešće koristi crna i to iz razloga što najbolje i najuspešnije ističe oči i pogled čini izražajnim i prodornim. Međutim, u godini koja je pred nama, dakle u 2017. godini, apsolutni hit je bordo maskara.

Šta je to što treba da znate o bordo maskari?

Prema mišljenju stručnjaka, upotreba bordo maskare je pravi izbor ukoliko želite da vam pogled izgleda sveže i odmorno i da vam oči zablistaju u punom sjaju. Upravo te činjenice, dovele su do odluke da se preporuka upotrebe bordo maskare, svrsta u sam vrh preporuka u 2017. godini.

U zavisnosti od toga koliko ste smeli i koliko ste vešti u šminkanju, bordo maskaru možete kombinovati sa ostalom šminkom, na neograničen broj načina. Ipak, najbolji izbor ćete napraviti ukoliko je kombinujete sa zatvorenim i tamnijim tonovima senki za oči i sa prirodnim, toplim, tonovima ruža za usne. Opet u zavisnosti od toga kakav tačno efekat želite da postignete u toku šminkanja, bordo maskaru možete nanositi samo na gornje trepavice, ali i na gornje i donje trepavice istovremeno.

Povezano: Nepravilno korišćenje maskare može da vam uništi trepavice!

senke za oci

 

Kako da izaberete pravu nijansu bordo maskare?

Kada je u pitanju preporuka vezana za izbor nijanse bordo maskare, ona u osnovi zavisi od dve činjenice. Konkretno, takva preporuka zavisi od toga koje boje su vaše oči i da li je vaš ten svetliji ili tamniji.

Ukoliko imate plave ili zelene oči i svetliji ten, preporuka je da upotrebite bordo maskaru u svetlijoj nijansi. Takva maskara učiniće da vaš pogled izgleda zaista zanosno. Blistavost vašeg pogleda jednostavno neće moći da ostane nezapažena, posebno kada ste okrenuti prema svetlu.

Ukoliko imate braon ili crne oči i tamniji ten, preporuka je da upotrebite bordo maskaru u tamnijoj nijansi. Takva maskara produbiće vaš pogled i vaše oči će se istaći kao dominantni regiji na vašem licu.

Osim u skladu sa bojom očiju ili sa tenom, izbor nijanse bordo maskare, takođe možete uskladiti i sa nijansama ostale šminke koju koristite tokom šminkanja.

Povezano: Pogled koji zavodi: 6 trikova sa maskarom!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!