Beauty Q&A: Kako da znate da je balajaž dobar za vas?

Balajaž je jedan od najpopularnijih načina za nijansiranje kose – ako je sudeći prema broju žena koje ga ponosno nose. Ipak, mnoge dame izbegavaju da pribegnu ovom stilu farbanja, jer se plaše loše usluge, debelih pramenova, i potencijalnih žutih tonova u kosi. Ne plašite se – balajaž je veoma prirodan, daje dimenziju i lako se održava.

Koja je definicija balajaža?

Za razliku od farbanja u jednu nijansu, ili pramenova na foliju, balajaž deluje prirodno i stapa se sa prirodnom bojom vaše kose. Ova tehnika univerzalno laska svima, jer imitira ono što bi sunce prirodno uradila vašoj kosi. Tipično, pramenovi se ručno farbaju, bez upotrebe folija, nežniji su prema korenu i postepeno postaju deblji, kako idete prema krajevima.

View this post on Instagram

A post shared by Mallery Share (@hellobalayage)

Sam proces farbanja može trajati od 1-4 sati, u zavisnosti od kose, i stručnosti stilite. Iako ćete dugo sedeti u salonu,rezultati vrede, jer balajaž traje dosta dugo, i lako se održava! Samo nabavite kvalitetan ljubičasti šampon, kako biste sprečili neželjene žute tonove! Mi vam predlažemo baš OVAJ!

Izrastak je manje vidljiv, kod ove tehnike farbanja, jer vam dozvoljava da se farbate na 3 meseca ili duže!

Da li ste dobar kandidat za balajaž?

Pošto balajaž ostavlja prilično vidljiv izrastak, to je idealna thenika za dame koje žele da ostanu unutar nijansi svoje prirodne boje. Ukoliko je vaša kosa prirodno tamno smeđa, onda bi pramenovi u boji karamela bili najpogodniji za vas, dok smeđa kosa može probati med-plave pramenove. Tamne plavuše mogu uraditi bledo-plave pramenove.

Povezano: 5 načina kako da vaša boja kose izgleda “skupo”?

Ukoliko želite jači kontrast, možda će biti potrebno da dolazite više puta u salon – tamnijoj kosi je potrebno više “seansi” kako bi postigla svetliji balajaž. Za brinete – idealan pristup je da se “uokvire” lice i krajevi, ali ostavite dovoljno prostora sa prirodno smeđom. Balajaž može uspeti na svakom tipu i teksturi kose, iako njegovi pramenovi najbolje igzledaju na uvijenoj kosi!

Pročitajte još i: Savršena nega balajaža – kako da brinete o svojim pramenovima?

error: Content is protected !!