Novi Olaplex za plavuše: Stigao je Blonde Enhancer šampon no. 4-P!

olaplex ljubičasti šampon
Instagram/Printscreen

Olaplex laboratorije ne prestaju da šire asortiman proizvoda, a nakon nedavnog lansiranja maske za kosu no. 8, na tržište nam je stigao nam je poslednji novitet koji će oduševiti sve plavuše i devojke sa pramenovima! Upoznajte Olaplex no. 4-P Blonde Enhancer ljubičasti šampon za kosu, namenjen neutralisanju neželjenog žutila, koje muči sve svetle nijanse kose. U nastavku saznajte sve o ovom Olaplex novitetu!

“Blonde have more fun”

Statistika kaže da svaka treća žena na svetu ima plavu kosu – što možemo da i da potvrdimo! Setite se koliko plavuša poznajete, a sa popularnošću pramenova i balajaža, ove brojke su još veće. Iako i dalje važi ona klasična rečenica da se plavuše bolje zabavljaju, svaka od njih će vam priznati da je vrlo teško održavati nijansu između dva farbanja. Plava boja je najpodložnija uticajima iz sredine, koji utiču na kvalitet i ton kose.

Zašto plava kosa postaje žuta?

Par nedelja posle farbanja u plavo, primećujete nešto čudno: vaša nijansa s kojom ste izašli iz salon je poprilimila ružne žute, narandžaste ili crvenkaste tonove. U pitanju je česta pojava, koji se dešava kada se prirodno tamna kosa farba u plavu, srebrnu, platinastu boju ili pramenove. Ovo se dešava kada blanš ne skine sav prirodan pigment iz dlake, čineći da topli tonovi iz prirodno smeđe ili crne kose “izvire” napolje. Osim toga, na nijansu plave kose utiču i zagađenje iz vazduha, UV zračenje, toplotno stilizovanje, dim itd.

Pojava  ružnih toplih tonova u kosi se dešava i redovnim ispiranjem farbe: naime, vaša farba se sastoji iz molekula crvene, žute i plave boje. Oni plave boje se mnogo brže ispiraju i “raspadaju” jer su sitniji, ostavljajući samo molekule toplih boja – crvene i žute. Srećom, između dva farbanja nastupa – ljubičasti šampon i odgovarajuća nega.

Olaplex no. 4-P ljubičasti šampon

Ljubičasti Olaplex šampon ima visokokoncentrovanu formulu koja čisti, tonira i reparira, ujedno hidrirajući kosu od korena ka vrhovima. Formula BEZ SULFATA stavara bogatu penu koja neutrališe žutilo i poboljšava svetlinu plave boje, posle samo jedne upotrebe, za sve plave, posvetljene, šatirane i sede tonove boje. Ljubičasti pigmenti neutrališu i ukidaju neželjene žute i naranžaste tonove, vraćaju hladni, svetli ton plavoj kosi, kao posle izlaska iz salona. Naučno dokazana formula daje 3 puta više svetline plave nijanse u poređenju sa najprodavanijim svetskim ljubičastim šamponima.

Povezano: Magični Olaplex – Kako je ovaj proizvod promenio negu kose zauvek?

Kako se koristi?

Koristite ga onoliko često koliko je potrebno da neutrališete neželjene žute tonove iz kose.

  • Nanesite ga na vlažnu kosu. Utrljavajte i napravite penu, ostavljajući šampon da deluje 1-3 minuta.
  • Isperite šampon. Za još intenzivnije toniranje, držite ga do 5 minuta.
  • Proces nastavite no. 5 Bond Maintenance regeneratorom za svakodnevnu hidrataciju ili no. 8 Bond Intense Moisture Maskom za ekstra hidrataciju.

Savet:
Pre pranja ljubičastim šamponom, uklonite naslage i nečistoće iz kose uz pomoć no. 4 Bond Maintenance šampona.

Kome je namenjen Olaplex ljubičasti šampon?

Pogodan za prirodne plave nijanse, za farbanu plavu kosu, balajaž, pramenove čak i za sedu kosu – OLAPLEX no.4-P Bond Maintenance Purple šampon će vašu kosu činiti svetlom bez neželjenih toplih tonova.

Cena i poručivanje

Olaplex no. 4-P Blonde Enhance ljubičasti šampon je dostupan za poručivanje u našem Lepotica Beauty Shop-u po ceni od 2990 RSD (pakovanje od 250 ml). Nedugo nakon svetskog lansiranja, proizvod je već dostupan u našoj zemlji, što će posebno oduševiti verne ljubiteljke Olaplex proizvoda.

Poruči svoj Olaplex no. 4-P ljubičasti šampon klikom na sliku:

Pročitajte još i: Ljubičasta nega za neutralisanje žutih tonova kose

error: Content is protected !!