Magični OLAPLEX: Kako je ovaj proizvod promenio negu kose zauvek?

olaplex

Ako ste redovan posetilac frizerskih salona, beauty foruma ili pratite influensere, sigurno ste u više navrata naleteli na proizvod ili uslugu pod imenom OLAPLEX. Ovaj legendardni proizvod već je promenio kvalitet kose miliona žena širom sveta, a jedna od njegovih korisnica je i planetarno popularna Kim Kardašijan. U nastavku otkrivamo sve o ovoj “magičnoj” liniji proizvoda, koja je promenila svet nege kose zauvek!

Kosa je svakodnevno izložena brojim spoljašnjim agresorima koji degradiraju njen kvalitet, ali i izgled: to su farbanje, blajhanje, feniranje, toplotno stilizovanje, vezivanje gumicama, češljanje, jaki šamponi, polutantni iz sredine… Nekada je čak i frizerima teško da zadrže kvalitet kose klijenta posle hemijskih tretmana. Tako je nastao OLAPLEX  tretman koji štiti kosu od potencijalnih oštećenja i koji sprečava sva buduća, dajući dlaci jačinu, sjaj, zdravlje i reparaciju starih oštećenja!


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Lepotica Beauty WebShop (@lepotica.beauty.shop) дана

Olaplex – jedan molekul koji je promenio svet

Upoznajte OLAPLEX – jedan molekul koji se izdvaja i koji je zauvek promenio negu kose. Razvijan od strane svetski renomiranih naučnika, njegova jedinstvena hemijska struktura dokazano reparira, štiti i ojačava sve tipove kose.

Zbog svoje funkcije, OLAPLEX se smatra Bonding tretmanom, što znači da on deluje na molekularnom nivou: spaja pokidane disulfidne veze unutar dlake. One se često kidaju, oštećuju i defragmentišu tokom procesa blajhanja i farbanja. Ono što je važno za OLAPLEX jeste da je to sistem od 2 salonska i 4 kućna koraka, koji zajedno daju najbolji mogući efekat na kosi! Svaki od ovih proizvoda sadrži patentirani molekul bis-aminopropyl diglycol dimaleate, koji reparira pokidane veze unutar dlake.

Olaplex step by step:

Olaplex no.1 Bond Multiplier

Koraci broj 1 i 2 se rade isključivo u salonu, od strane profesionalca koji je prošao obuku za Olaplex. Bond Multiplier je vodeni rastvor gorepomenutog “magičnog” molekula. Korak no .1 sadrži najveći procenat ovog molekula, čak više od 50% posto sastojaka je upravo bis-aminopropyl diglycol dimaleate.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели OLAPLEX (@olaplex) дана

Ovaj proizvod se dodaje u rastvor boje za kosu tokom procesa farbanja, kako bi delujući sa bojom, već u tom trenutku, popravio oštećenja dlake. Može se dodati takođe i u blanš, preliv ili toner.

Olaplex no.2 Bond Perfector

Korak no. 2 se takođe radi u salonskim uslovima, i radi se o post-color tretmanu. On sadrži patentirani OLAPLEX molekul u nešto manjoj koncentraciji, uz kombinaciju negujućih sastojaka. Deluje poput post-color kondicionera za kosu. Nanosi se na isfrotiranu kosu posle ispiranja farbe, ostavlja se da deluje neko vreme, nakon čega se ispira i kosa se pere.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Olaplex ALBANIA (@olaplexalbania) дана

Olaplex no. 3 Hair Perfector

Od ovog koraka počinje KUĆNA NEGA, koju možete nabaviti i koristiti van salona. Ovo je tretman kojim se održava stanje posle OLAPLEX usluge u salonu. Korak no.3  takođe sadrži patentirani OLAPLEX molekul, ali u koncentraciji koja odgovara kućnoj upotrebi. Deluje kao tretman koji reparira postojeća i sprečava buduća oštećenja.

Lako se koristi: bogata količina preparata se nanosi na mokru, nešamponiranu, peškirom prosušenu kosu, očešlja se i ostavi da deluje najmanje 10 minuta. Što je duže vreme delovanja efekat će biti veći. Kosa se zatim ispere, opere šamponom i stavi regenerator. Preporučeno je ponoviti najmanje jednom nedeljno i češće ako je potrebno.

olaplex no3

Olaplex no. 4 Bond Maintenance šampon za kosu

Produžite efekat OLAPLEX nege uz šampon i balzam iz iste porodice, koji su obogaćeni patentiranim molekulom. On obnavlja unutrašnju snagu dlake, neverovatno hidrira, a uz to oporavlja oštećenja. Kosa je posle upotrebe Olaplex šampona podatna i laka za oblikovanje, daje joj neverovatan sjaj i mekoću. Ogromna lista negujućih sastojaka, uz “magični” OLAPLEX molekul ga čini vrednom investicijom. Formulisan je BEZ SULFATA.

Preporučuje se da se koristi posle ispiranja Olaplex no.3 tretmana.

olaplex sampon

Olaplex no. 5 Bond Maintenance balzam za kosu

Korak no. 5 kućne nege je balzam za kosu sa niskom dozom silikona, i veoma dugačkom listom hranljivih i aktivnih sastojaka. Formulisan sa patentiranim Olaplex Bond Building hemijskim sistemom. Obnavlja i hidrira kosu, ne otežavajući je. Eliminiše postojeća oštećenja, i daje anti-frizz efekat za kosu. Jača sve tipove kose i zatvara kutikulu dlake. Hidrira i obnavlja sve tipove kose.

Nanosi se posle pranja kose i ostavlja da deluje 3 minuta, nakon čega se ispira.

olaplex balzam

Olaplex no. 6 Bond Smoother stajling krema za kosu

Prvi leave-in proizvod od OLAPLEX-a za produženu negu i obnavljanje kose!

Olaplex no.6 Bond Smoother je leave-in reparativna stajling krema za kosu koja eliminiše frizz efekat, hidrira i štiti sve tipove kose. Koncentrovana formule ove leave-in kreme je savršena za sve tipove kose, uključujući farbanu i hemijski tretirani kosu. Formulisana sa patentiranom OLAPLEX tehnologijom. Olaplex no.6 ojačava, hidrira, hrani i ubrzavaša sušenje kose, dok je u isto vreme zaglađuje. Eliminiše frizz i “antenice” do 72 sata!

olaplex no 6

Kako se koristi?
1. Nanesite veoma malu količinu na vlažnu ili suvu kosu, fokusirajući se na deo od polovine dužine pa do krajeva.
2. Iščešljajte kosu i stilizujte je po želji.

Ne farbam se, da li je OLAPLEX za mene?

Jedna od najvećih zabluda kad je reč o ovom tretmanu jeste da je on isključivo za osobe koje se farbaju ili hemijski tretiraju kosu. Daleko od toga! Ako radite mini-val ili često kosu tretirate toplotnim stajling uređajima, poput fena, prese ili figara za kosu, sigurno ste naneli jaka oštećanja dlaci u njenom samom jezgru. Zato je OLAPLEX veoma poželjan kao tretman i za prirodnu nefarbanu kosu koja je pretrpela toplotna oštećenja od stajlinga kosa ili hemijska od keratinskog ispravljanja ili mini-vala.

Olaplex proizvodi su svakako “game-changer” u svetu nege i kolorizacije kose, a oduševljenje hair stilista i žena ne jenjava! Upotpunite i vi vašu negu i povratite sva prethodna oštećenja dlake uz ove kultne proizvode!

Poručite Olaplex proizvode no. 3, 4, 5 i 6 u vašem Lepotica Beauty Shopu. NE propuste i OLAPLEX 3-4-5 set po super povoljnoj ceni!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!