“Bubble braids” kao najveći hair trend sa crvenog tepiha za 2021.

bubble braids

Ako pratite društvene mreže, a i poznate ličnosti, sigurno ste primetili nov hair trend, koji je zavladavo među poznatima! U pitanju je “bubble braids”, odnosno, loptaste pletenice, koje se veoma lako prave! Ako do sada niste uspele da uvežbate francusku ili “mlekarsku” pletenicu, znajte da se ova hit frizura veoma lako pravi! “Bubble braids” trend suvereno vlada crvenim tepihom, jer ih poznate ličnosti biraju kao svoju frizuru za dodele nagrada! O čemu se tačno radi i kako da i vi napravite “bubble braids”?

Omiljena frizura poznatih

“Bubble braids” smo najpre mogli da vidimo kod glumice Prijanke Čopre, na dodeli BAFTA nagrada. Potom ih je ponela muzička zvezda Doja Cat, na izvođenju svoje numere na dodeli Grammy nagrada u martu. Iako “bubble braids” izgledaju profesionalno “teško” da postignete kod kuće, znajte da se veoma lako prave kod kuće. Naravno, tokom lockdown-a smo svi postali malo kreativniji sa kosom, tako da su ove pletenice savršena ideja da isprobate kod kuće!

Pročitajte još i: 8 načina da stilizujete bokserske pletenice!

Kako da napravite “bubble braids”?

Bubble pletenice nude cool varijantu jednostavnog konjskog repa ili klasičnih pletenica, a prave se za svega 10-ak sekundi! Ako znate da napravite konjski rep, znaćete i da kreirate “bubble braids”! Evo kako:

1. Počnite time što ćete pokupiti kosu u konjski rep. Vežite ga visoko ako želite više sportski izgled, ili na sredini, ako tražite casual look, a nizak rep ako želite sleek izgled.

2. Prstima izvadite baby hair dlačice ili šiške, ako želite opušteniji izgled, ili zaližite kosu ako tražite elegantantniji ton.

3. Uzmite još jednu gumicu, i vežite je nekoliko cm dalje od konjskog repa.

4. Prstima natapirajte prostor između prve i druge gumice, kako biste krerali taj loptasti oblik.

5. Ponavljajte ovo dok ne dođete do kraja konjskog repa.

6. Ostavite kraj pletenice da bude slobodan, kako bi izgledala moderno

7. Još malo natapirajte svaku loptu, kako biste osigurali oblik koji želite.

I to je to – frizura sa crvenog tepiha je gotova! Možete začiniti izgled tako što ćete kreirati dve pletenice, jednu sa sveka strane, ili dodati ukrasne šnalice.

Kako biste olakšali pravljenje frizure, da kosa zadrži svoj oblik, predlažemo vam MoroccanOil Texture sprej, koji će kosi dati teksturu, idealnu za pravljenje pletenice!

Pročitajte još i: Texture sprej za kosu – kada ga probate, zaboravićete na lak!

error: Content is protected !!