Lepota dolazi u raznim nijansama: Najbolji make-up saveti za tamniji ten

sminka za tamniji ten

Šminka mora biti kao druga koža, a ne maska koja je jasno vidljiva ljudima oko vas. Besprekoran make-up look je umetnost, koja se usavršava vremenom. Znanje o tome šta i koliko da nanesete od šminke pravi potpunu razliku, bilo da je reč o dnevnoj ili večernjoij šminki. Ukoliko ste vlasnica prirodno tamnijeg tena, i smatrate da vam je teško da nađete make-up proizvode i tehnike koje bi “radile” na vašoj koži – samo ispratite naše savete u nastavku!

7 make-up saveta za tamniju kožu

#1: Hidratacija je jako važna

Tamna koža poprima pepeljasti ton kada je suva, zato se postarajte da je propisno hidrirate kožu pre nanošenja šminke. Ispoštujte redosled: tonik, serum, krema.

#2: Za kolor-korekciju birajte tople tonove

Ako želite da neutrališete smeđe diskoloracije na kožu, odaberite narandžasti ili crveni kolor-korektor, umesto pink, plavog, žutog ili zelenog.

kolor korektor

#3: Izbalansirajte šminku na očima i usnama

Ako dramatično našminkate i oči i usne, na tamnom tenu to može biti previše. Ako nosite tamno crfveni ruž, neka vam oči budu u neutralnim tonovima, a ako idete na “smokey eye” izgled, nanesite nude karmin.

#4: Koristite proizvode sa velikom paletom izbora boja

Kako biste našli odgovarajuću nijansu tečnog pudera ili korektora, odaberite profesionalne brendove koji imaju veliki spektar nijanse za sve tonove kože, a ne samo za nijanse tipične za naše podneblje. Tako ćete mnogo verovatnije naći idealnu tamnu nijansu, odgovarajućeg podtona.

Povezano: Kako da odaberete idealnu nijansu za konturisanje prema podtonu kože?

#5: Ne preskačite prajmer za oči

Na tamnijoj koži, mnogo je teže da senke za oči došu do izražaja, jer je teško naneti svetlije nijanse. Zato obavezno pre šminkanja koristite prajmer za senke, koji će napraviti svetliju podlogu za nanošenje pigmenta.

senke za oci

#6: Odaberite pravu nijansu rumenila

Svetlo roze rumenilo može tamnijoj koži dati pepeljasti izgled, pa zato koristite topliju magenta ili zlatno-roze nijansu.

#7: Hajlajter mora biti topao

Kada koristite hajlajter, odaberite onaj koji ima zlatne, rose-gold ili bronzane tonove. Koliko god volele srebrne ili rozikaste hajlajtere, oni loše izgledaju na tamnijoj koži.

Pročitajte još i: Savršen bronzer za svaki ten – Kako da ga odaberete?

error: Content is protected !!