Kako da odaberete idealnu boju za konturisanje prema podtonu kože?

konturisanje

Kada je reč o šminkanju, nikada ne biste sebe ogranili na samo jednu nijansu senke ili karmina koju ćete stalno koristiti. Zašto biste se onda ograničili na samo jednu nijansu proizvoda za konturisanje (i da, ne pričamo o bronzeru, već o mat, kontur puderu). Ako ste već nabavile čitavu kontur paletu, evo kako da odaberete nijanse za konturisanje koje će vama odgovarati!

Profesionalni šminkeri su rekli svoje: neka konturisanje bude tehnika  kojom imitirate prirodne senke koje padaju na vaše lice! Akcenat je na PRIRODNOSTI! U praksi, da biste ovo postigli, trebaće vam jedna do dve nijanse kontur proizvoda – jedna, za najjednostavnije konturisanje, a dve za ono kompleksnije.

Ne zaboravite – konturisanje treba bude suptilno, a ne u heavy-Instagram stilu. Tajna za suptilne, a efektne konture je: prava nijansa proizvoda za kontuisanje.

Kako odabrati idealnu boju za konturisanje?

#1: Miksujte i igrajte se bojama

Paleta za konturisanje često može biti komplikovana da “ukapirate” kako radi, ali verujte nam – ne treba da budete Pikaso da biste odabrali nijansu za konture. Zato birajte praktične palete, koje ne sadrže 8 kontur tonova, već one koje imaju u sebi nijanse za konturisanje, hajlajter i možda čak i rumenilo. Zapamtite – svaku nijansu iz palete možete posvetliti ili potamneti drugim nijansama.

Povezano: Suzite široko lice šminkom za samo 5 minuta

konturisanje

#2: Odaberite nijansu koja imitira senke na licu

Odabir prave nijanse za svaki podton kože je ključ imitiranja prirodne senke koja pada na vaše lice.

  • svetli i srednji ten: potražite neutralne “taupe” (smeđe/sive) nijanse koje oslikavaju boju senke na vašem licu
  • srednje tamnii  maslinasti ten: odaberite tamnije, zlatne podtonove, koji neće delovati “blatnjavo” i pepeljasto na vašem toplom podtonu
  • tamni ten: jako tamnom tenu je potrebno topline i dubine sa kontur nijansama, kako kontura ne bi delovala sivo, sa savšrnim balansom plavih i crvenih podtonova.

#3: Prah ili krem proizvod?

Konturisanje ne treba da izgleda kao šminka, već kao prirodna senka koju kreira struktura vaših kostiju. Zato šminkeri savetuju da koristite kremaste proizvode (u vidu krem kontur paleta ili korektora), koji daju prirodniji finiš na koži od praškastih. Ali s druge strane, za početnike je mnogo lakši rad sa praškastim paletama.

Povezano: Konturisanje kremastim proizvodima za početnike: Tutorijal

konturisanje

#4: Paleta je multi-praktik

Kako je ranije rečeno da su vam potrebne bar dve nijanse za konturisanje: tamnija nijansa da definišete linije koštane strukture lica, i svetlija kako biste stvorili efekat senke na licu. A kako nam se ten menja u toku godine, odaberite paletu na koju ćete se moći osloniti tokom čitave godine, posebno ako jako potamnite preko leta. Osim toga, paletu za konturisanje možete iskoristiti i kao paletu senki!

Predlažemo vam City Color palete za konturisanje, u kojima imate sve što vam treba za kontur: hajlajter, bronzer i kontur puder. Paleta 1 je za hladni podton kože, a paleta 2 za topli.

palete

Povezano: 5 TOP saveta za savršeno konturisanje lica

error: Content is protected !!