Texture sprej za kosu: Kada ga probate, zaboravićete na lak!

texture sprej

Ako želite da znate tajnu onih savršenih ležernih, super-model talasa u kosi – to nije ni figaro, ni lak, već dry texture sprej! Ovaj tip proizvoda je multitasker, koji povećava volumen kose, kreira definiciju frizure, upija masnoću i pruža potporu za podignute frizure. Texture sprej je delom suvi šampon, delom slani sprej, a sveukupno je lagani, beztežinski preparat, koji je ključan za postizanje chic frizura koje deluju kao da se niste ni trudile. Ovaj tip preparata radi na svim tipovima kose, a čak i na prirodnoj. U nastavku saznajte zašto ćete posle ovog proizvoda, zaboraviti na lak za kosu!

Texture sprej vs. lak za kosu: Koja je razlika?

Iako i texture sprej i lak mogu očuvati vašu frizuru duže vremena, postoji nekoliko ključnih razlika između ova dva proizvoda. Najpre, texture sprej je lakši od laka, i kosu ostavlja mekom na dodir. Lak za kosu je odličan u zaglađivanju “antenica” koje se razlete oko glave, ali čini da kosu deluje ukrućeno i lepljivo. Osim toga, čak i najbolji lakovi za kosu otežavaju dlaku i čine je masnom.

Lak za kosu se može koristiti kao priprema pre toplotnog stilizovanja kose, a potom se mora iščešljati, kako bi se stvorilo “pamćenje” dlake, a naravno, njime se može finiširati stilizovanje kose.

Za razliku od laka, texture sprej stvara volumen i “messy” teksturu bez učvršćivanja i krućenja dlake. On upija višak masnoće sa korena i kosu čini laganom i lepršavom. Nekoliko špriceva texture spreja i to je dovoljno da dobijete prirodnu teksturu kose koja ima suptilan lift efekat, bez otežavanja.

Benefiti texture spreja za kosu

Postoji mnogo razloga da koristite texture sprej u rutini stilizovanja kose, a neki od njih su poboljšana tekstura i volumen koji traju celog dana. Bez obzira da li želite da napravite neurednu punđu ili da dodate potporu pletenicama i drugim firhurama – texture sprej je vaš odgovor.

Iako često posegnete za figarom ili peglom za kosu, texture sprej je sjajna alternativa za pravljenje frizure bez toplote. On dlaci daje teksturu, što pomaže kod stillizovanja, a ujedno funkcioniše i kao završni sprej, koji će vašim kovrdžama dati volumen. Probajte ga umesto laka za kosu, kako biste postigli učvršćivanje, bez krutog osećaja. Takođe, možete ga koristiti za fizuru dan-dva nakon pranja, kako biste upili višak masnoće sa dlake.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Dry Texture sprej za teksturu kose!

Za koji je tip kose?

Kada kažemo da je texture sprej za sve tipove kose, to i mislimo!

  • Ravna kosa: texture sprej će vam dati volumen koji izgleda prirodno, dodatnu teksturu i punoću dlake, bez oštećenja kutikule. Lakše ćete uplesti pletenice i uraditi frizure. Ako imate tanku kosu koja se brzo umasti od styling proizvoda, texture sprej je mat i ultra lagan, tako da nećete imati masan osećaj.
  • Talasasta kosa: dobar texture sprej će učiniti vašu frizzy kosu savršeno definisanom i prirodnom. Texture sprej će vam dati punoću i upiti višak sebuma, dok će vaši talasi delovati sveže duže vreme. Ovaj sprej je više hidratantan od klasičnog slanog spreja, tako da nećete isušiti kosu.
  • Kovrdžava kosa: ako želite da definišite i razdvojite kovrdže – texture sprej je vaš spasilac! Ovaj lagani sprej neće otežati niti ispraviti lokne, a samo će poboljšati njihov prirodan volumen. Neće ukrutiti kovrdže, već će sprečiti “frizz” efekat i naglasiće njihov oblik.

Kako se koristi texture sprej?

Kada govorimo o načinima korišćenja texture spreja, mnogo toga zavisi od toga da li vam je kosa suva ili vlažna. Za suvu kosu – držite bočicu 20-30 cm od kose i isprskajte je kružnim pokretima, uz ravnomernu distribuciju. Ako želite boost volumena – podignite veće sekcije kose i naprskajte texture sprej ispod. Ako želite jaču teksturu i učvršćivanje, nanesite texture sprej na koncentrisane regije kose, pre njenog stilizovanja.

Povezano: “Uradi sama” slani sprej za “beachy” talase u kosi

Još par saveta za stilizovanje kose uz texture sprej

#1: Koristite ga za konjski rep

Napravite teksturisani rep, tako što ćete podići kosu na temenu i naneti texture sprej ispod, da dobijete strukturu. Još više volumena možete postići tapiranjem kose. Potom, osigurajte kosu gumicom, i nanesite texture sprej preko svega.

#2: Za gužvanje kose

Jedan od najlakših načina da da pojačate efekat texture spreja jeste da zgužvate kosu prstima! Probajte, oduševiće vas efekat!

#3: Za prelepe talase od pletenica

Ako želite definisane “beachy” talase u kosi, upletite kosu i potom je isprskajte texture sprejem. Što su pletenice sitnije, talasi e biti čvršći. Kada ste završili pletenje, isprskajte pletenice, i pustite da se sprej osuši. Posle par sati raspletite kosu i to je to!

#4: Pre spavanja

Odličan način da koristite texture sprej jeste da ga nanesete na vlažnu kosu pre odlaska u krevet. Vaši talasi ili lokne će imati više vremena da se formiraju u željeni oblik, kada se budu sušile celu noć.

#5: Talasi uz fen

Postignite prelepe, “lived-in” talase u kosi, čak i ako nemate vremena da je osušite prirodno. Nakon pletenja kose, poprskajte ih texture sprejem i osušite fenom. Dobićete brzinske romantične talasa u kosi!

Pročitajte još i: Frizeri otkrivaju – Kako se pravilno koristi lak za kosu?

error: Content is protected !!