3 modela četki za kosu koje svaka žena treba da ima u kolekciji

četke za kosu

Prava četka za kosu može da promeni baš sve! Bilo da stilizujete kosu u frizuru, ili je nosite puštenu, uz prirodne talase, ili tokom pranja kose radi raščešljavanja upornih čvorića. Često, odabir odgovarajuće četke i njena pravilna upotreba je sve što vam je potrebno. E sada, na tržištu postoji možda i previše modela četki za kosu, tako da vam je vrlo teško da se odlučite za model koji je vama potreban. Da li da uzmete pločastu četku, oni za feniranje, jednu sa prirodnim iglicama, a mogli biste i jednu detangle? Izbor je ogroman, a realnost je da vam nisu potrebni baš svi modeli četki na tržištu. Zato smo izbor suzili na svega 3 modela koje svaka žena treba da ima u kolekciji.

Četke za kosu: 3 modela koji vam trebaju

#1: Detangle četka za raščešljavanje

Svi znamo da je kosa najdelikatnija kada je vlažna. Kako biste sprečili lomljenje dlake, odlučite se za četku sa fleksibilnim plastičnim iglicama koje su dovoljno razdvojene da razmrse čak i najupornije čvorove, bez kidanja i vučenja. Odlučite se za one modele koji imaju kuglice na vrhovima koje će pomoći kod masaže kože glave i stimulisanja cirkulacije. Masaža skalpa promoviše zdravu i sjajnu kosu, a ovaj tip četke je idealan za to. Detangle četke možete koristiti i na suvoj i na mokroj kosi.

Povezano: Vodič – najbolja četka za kosu za vaš tip dlake

četke za kosu

#2: Okrugla četka za feniranje

Sa odgovarajućom okruglom četkom, možete postići salonski efekat feniranja kod kuće. Postavka iglica pomaže kod smirivanja frizz-a i dovoljnog ispravljanja ili uvijanja kose. Sa manjim oruglim četkama možete kreirati uže kovrdže, a sa onim širim holivudske talase. Ove četke su takođe neophodne da biste kosu isfenirali na ravno, za smooth blistavi efekat, u zavisnosti od dužine kose.

četke za kosu

#3: Četka za češljanje suve kose sa prirodnim iglicama

Četka sa mešovitim tipom iglica (najlonske + prirodne čekinje divlje svinje) su zaista najbolji tip četke koji možete imati u kolekciji. Prirodne čekinje raspoređuju ulje sa kože glave ravnomerno, od korena do vrhova, dok najlonske iglice raspetljavaju dužinu. Ovo je odličan izbor za sve tipove kose, a posebno za srednje gustu i gustu kosu. Ovom četkom možete raščešljavati i frizuru ili jednostavno raspetljati zamršenu kosu ujutru posle buđenja.

četke za kosu

Pročitajte još i: Zašto je važna dobra četka za kosu i kako da smanjite mehanička oštećenja kose?

error: Content is protected !!