Ulje divljeg origana za kožu: 5 benefita zbog kojih ga morate probati

ulje divljeg origana

Kada kažemo origano, prva asocijacija je italijanska kuhinja. Ali, da li ste znali da je ova moćna biljka u svom koncentrisanom ekstraktu zapravo eterično ulje prepuno antoksidanata i prirodnih antiseptika. Ulje divljeg origana se dobija od destilacije osušenog origana putem pare. Sigurno niste znali da je ova moćna biljka odlična i za kožu lica. U nastavku saznajte 5 benefita ulja divljeg origana za negu kože lica.

Ulje divljeg origana – 5 prednosti

#1: Poboljšava blistavost i ujednačenost kože

Kao bogati izvor antioksdanata, ulje origana se u kozmetici koristi kao deo borbe protiv starenja kože. Kada se upari sa “uljem nosačem”, ovi benefiti mogu beživotnoj koži povratiti sjaj. Ulje divljeg origana takođe poseduje adstrigentna svojstva, koja zatežu kožu i odlažu proces starenja. Kako biste videli rezultate, utrljajte par kapi ulja origana na kožu.

ulje divljeg origana

#2: Pruža ishranu koži

Ulje origana se koristi jer je prepuno prirodnih nutrijenata, koji nude pregršt benefita za kožu: to su vitamini A, C, E i K. Ovo koncentrovano ulje poboljšava elastičnost kože, čineći je mladolikom. Ako koristite eterično origana, morate ga razblažiti sa uljem nosačem pre nanošenja (npr kokosovo ili jojobino ulje).

#3: Deluje na akne

Ulje origana je antibakterijsko, protivupalno i stumulišuće za rad sistema za varenje. Pacijenti koji uzimaju ulje origana za gastrointestinalne razloge primećuju poboljšanje stanja kože. To je zato što ulje origana smanjuje upalu koju izaziva bakterija koja je izazivač akni.

#4: Protivalergsijski agens

Antialergsijka priroda ulja origana potiče od sedativnog i protivupalnog svojstva. Sedativna prirodna umiruje hiperosetljivost tela, koja umanjuje alergijske reakcije.

ulje divljeg origana

#5: Osvežava kožu glave

Nanošenje mirisnog ulja origana koži glave pruža osvežavajuć i rashlađujuć oseaćaj. Ulje origana ima protivupalna i antifungalna svojstva koja uklanjaju perut i stimulišu zdravlje kože glave. Razblažite ulje origana u maslinovom ulju i tako ga nanesite.

error: Content is protected !!