Nega područja oko očiju – Počnite na vreme!

By  |  4 Comments

Svaka devojka ima svoje rituale kada je nega lica u pitanju, a oni variraju u zavisnosti od potreba kože. Ono što se vrlo često zaboravlja i na šta se obraća pažnja tek kada se jave konkretni problemi, jeste područje oko očiju i njegova nega.

Mnoge devojke za kremama ove vrste posežu tek kada primete prve bore ili dehidrataciju u tom predelu. Proizvođači krema su toga i te kako svesni, pa ćete na gotovo svakoj od njih primetiti da je obeleženo kojim je godinama krema namenjena.

Zašto je bitno na vreme početi sa negom kože oko očiju?

Kada se bore već pojave, nijedna kupovna krema ih neće povući. Ono što možete da uradite, jeste da već u dvadesetim godinama krenete sa laganijim kremama i te bore sprečite na vreme. Samim tim uticaćete i na izgled celokupnog lica.

Kada predeo oko očiju nije hidriran i negovan tamni kolutovi i dehidratacione borice su neizbežne.

Kao što smo već rekli, na skoro svakoj kremi su napisane i godine. Ovo je nešto na šta ne morate da obraćate pažnju. Bitnije je ta pročitate sastav i vidite da li postoji nešto što bi moglo da iritira taj predeo, ukoliko imate osetljive oči. Ako imate jako suvu kožu lica, ne ustručavajte se da korstite kreme koje su namenjene za 50+ jer one obično pružaju veću hidrataciju.

Mi ćemo Vam predložiti nekoliko krema za negu kože oko očiju i bez obzira na to koje su godine naznačene, odaberite onu koja odgovara vašim potrebama.

  • Bioten skin defence – krema protiv bora. Ovo je jedna od onih krema koja obećava povlačenje već postojećih bora. To se, naravno, neće dogoditi, ali bez obzira na to, ova krema je vredna pažnje. Ređe je teksture, pa je odlična za sve one koji žele da tek počnu sa korišćenjem ovakvih krema. Redukuje naduvenost kapka, kao i tamne kolutove oko očiju.

krema za negu koze oko ociju bioten

  • Avon solutions hidratantna krema. Još jedna krema koja je odlična za one koji tek počinju da ih koriste. Ono što obećava – ispunjava, a to je hidratacija. Neće vam smanjiti bore, niti vizuelno ublažiti podočnjake, ali ćete redovnim korišćenjem imati hidrirani predeo oko očiju, a samim tim će i podočnjaci polako nestajati.

krema za oko ociju avon solutions

  • Soraya Art & Diamonds krema. Namenjena je osobama iznad 50 godina, ali s obzirom na njeno dejstvo mogu je koristiti i puno mlađe osobe. Dosta je gusta, pa ako vam predeo oko očiju nije previše dehidriran, onda se ipak odlučite za neku blažu varijantu. A ako ste u potrazi za jačom hidratacijom, onda je ovo krema za vas. Obećava učvršćivanje i izbeljivanje tog područja, a zapravo pruža dobru hidrataciju i blago redukovanje podočnjaka.

krema za oko ociju soraya

Za ljubitelje prirodne kozmetike izdvojili smo dve kreme:

  • Prvu proizvodi kozmetika Manna, a zapravo je reč o puteru koji se može koristiti i za celo lice. Pošto je se radi o puteru, a ne kremi, hidratacija koju on pruža je najbolja od svih pomenutih krema. Ono što je dodatni plus, jeste da nakon nekog vremena korišćenja potpuno izbeli područje oko očiju pa su podočnjaci gotovo nevidljivi.

krema za oko ociju manna

  • Siberian health hidratantna krema. Tekstura kreme je retka, tako da pruža blagu hidrataciju. Odlična je za mlađe osobe, kojima nije potrebno ublažavanje vidljivih podočnjaka već samo najjednostavnija nega.

siberian health krema za kozu oko ociju

Autor teksta: “Nega područja oko očiju – Počnite na vreme!” Jelena, Dressing case

4 Comments

  1. Pingback: Kreme za lice sa zmijskim otrovom - Bolje od botoxa? | Lepotica.rs

  2. Pingback: Uradi sama: Maske za uklanjanje/skidanje mitisera | Lepotica.rs

  3. Pingback: Lepa koža lica sa 20, 30, 40, 50 godina | Lepotica.rs

  4. Pingback: Nega očiju i kože oko očiju | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!