Saznajte koji kozmetički sastojak rešava određeni problem kože!

kozmetički sastojci

Živimo u dobu u kome nas itekako zanima sastav kozmetičkih proizovda, a svakako smo zasuti sa svih strana sa skincare sastojcima kao što su retinol, hijaluron, AHA kiseline, vitamin C... Ali, to ne znači da sve ove sastojke treba odjednom da uvedete u rutinu! Naprotiv – zato vam donosimo mali vodič o tome koji kozmetički sastojak rešava koji problem sa kožom!

Problem kože i sastojci koji ih rešavaju

Masna koža? Rešenje: salicilna kiselina

Ako patite od pojačanog mašćenja kože, čestih akni, i upala, začepljenja pora, onda ste idealni kandidat za salicilnu kiselinu. Ova vrsta BHA kiseline se dobija iz brezove kore, i jedna je kiselina koja se rastvorljiva u mastima. To znači da efikasno može da prodre unutar pore koja je začepljena sebumom, i da je “otpuši”!

Ova vrsta kiseline je ujedno mnogo manje iritirajuća u odnosu na sestrinske AHA voćne kiseline.

kozmetički sastojci

Dehidrirana koža? Rešenje: hijaluronska kiselina

Ovaj sastojak vara svojim imenom – u pitanju je složeni šećer koji privlači do 1000x više molekula vode od sopstevene težine! Hijaluronska kiselina je ujedno jedan od najnezahvalnijih sastojaka: ukoliko u vazduhu nema vlage za koju bi se vezala, ona crpi vodu iz same kože! Zato je veoma važno da hijaluronski serum “zaključate” sa bogatom hidratantnom kremom, iz koje će hijaluron crpeti vlagu!

Hiperpigmentacije? Rešenje: Vitamin C

Jedan od najvoljenijih skincare sastojaka: vitamin C, je prirodno rešenje za borbu protiv hiperpigmentacija i flekica! Ovaj potentni antioksidant inhibira dejstvo pigmenta kože, melanina, koji je “odgovoran” za tamne fleke i mrlje koje sunce ostavlja na našoj koži. Osim toga, vitamin C posvetljuje ten, stimuliše proizvodnju kolagena i snabdeva kožu antioksidantima.

Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C + hydrating kompleks serum za lice.

kozmetički sastojci

Koža bez sjaja? Rešenje: AHA kiseline

Koža bez sjaja je jedan od najčešćih beauty problema, koji pogađa sve tipove kože i sve uzraste. Tajna blistave kože je redovan piling, a jedan od najefikasnijih pilinga je onaj rađen AHA kiselinama! Tu spadaju glikolna, mlečna i bademova kiselina. Ovi hemijski eksfolijatori “rade” tako što otapaju “lepak” koji mrtve ćelije kože drži zajedno. Na taj način, one mnogo brže “odlaze” sa površine kože, ostavljajući mladu i blistavu kožu ispod.

Povezano: Kiseline u nezi kože – Ultimativni vodič kroz sve vrste

Bore i znaci starenja? Rešenje: Retinol

Još jedan super-herojski sastojak za negu kože i JEDINI sastojak za kojeg je klinički dokazano da smanjuje postojeće bore – RETINOL! Ovaj derivat vitamina A radi tako što ubrzava prirodni proces smenjivanja starih i novih ćelija kože. Na taj način sva oštećenja sa kože nestaju mnogo brže: bore, fine linije, fleke, pa čak i teške akne. Retinol je zlatni standard u anti-age nezi već godinama!

Mi vam preporučujemo Skinology Retinol + Vitamin E serum za lice.

kozmetički sastojci

Crvenilo kože? Rešenje: Niacinamid

Niacinamid bismo mogli da stavimo kao rešenje za bilo koji od gore navedenih problema sa kožom, i ne bismo pogrešili! Vitamin B3 po sastavu, niacinamid uspešno rešava gotovo sve probleme sa kožom – suvoću, mašćenje, slabu barijeru, ali i crvenilo! Ako patite od crvenih regija na licu, niacinamid će umiriti kožu i smanjiti crvenilo.

Povezano: Beautypedia – Niacinamid kao svemogućni skincare sastojak

Naduti podočnjaci? Rešenje: Kofein

Kofein je sjajan skincare proizvod, poznat po svom diuretičkom svojstvu. To znači da drenira višak vode iz organizma (a voda se upravo i nalazi u kesicama ispod očiju), ostavljajući okoloočnu regiju svežom. Ako patite od ovog problema, pronađite okoloočnu kremu ili serum koji sadrži kofein.

Pročitajte još: Ove skincare sastojke ne smete koristiti zajedno!

error: Content is protected !!