Uradi sama: Preparat protiv perutanja i iritacije kože

By  |  1 Comment

Zima je period kada se perutavost i osetljivost kože najčešće javlja. To se dešava zbog izloženosti kože uticaju vetra, uticaju atmosferskih padavina, ali u najvećoj meri uticaju hladnoće. Kako bi ste zaštitili svoju kožu, predlažemo vam da postupite po našem savetu i da na vreme za sebe napravite preparat za zaštitu kože od perutanja i iritacije.

Kako da napravite preparat protiv perutanja i iritacije?

Da bi ste napravili ovaj preparat, potrebno vam je samo nekoliko lako dostupnih sastojaka, a to su:

  • Oko 30 grama kokosovog ulja,
  • 5 kapi vitamina E ili sadržaj jedne kapsule vitamina E,
  • 2 do 3 kapi ulja noćurka (ovaj sastojak nije obavezan).

Način pripreme:

Oko trideset grama kokosovog ulja, stavite u čistu staklenu ili keramičku teglicu, a zatim teglicu stavite u šerpicu sa malom količinom provrele vode, kako bi ulje omekšalo i postalo razmazito. Kada kokosovo ulje postane razmazito, teglicu izvadite iz provrele vode i u nju dodajte pet kapi vitamina E ili sadržaj jedne kapsule ovog vitamina i ukoliko ste u mogućnosti dve do tri kapi ulja noćurka.

Sve sastojke dobro izmešajte čačkalicom (jer se radi o maloj količini) i nakon što mešavina postane potpuno homogena, hermetički je zatvorite u teglici i čuvajte na sobnoj temperaturi. Ovako dobijen preparat, odlično će zaštiti vašu kožu od perutanja i iritacija i izlečiće već nastale iritacije.

Na koji način ovaj preparat deluje na kožu?

Mešavina kokosovog ulja, vitamina E i ulja noćurka, ima izuzetno jako antioksidantno delovanje na kožu i čisti je od prisustva slobodnih radikala koji su odgovorni za pojavu znakova starenja i pojavu iritacija na koži. Takođe, ova mešavina štiti kožu od svih negativnih uticaja i vraća joj neophodnu elastičnost i otpornost. Samim tim, nakon samo nekoliko dana korišćenja preparata, koža će vam postati sveža i zdrava i nestaće svi tragovi perutanja ili iritacija na njoj.

Ono što je važno reći, jeste da ovaj preparat može pokazati negativno delovanje na kožu isključivo u slučaju ukoliko ste alergični na vitamin E. U tom slučaju, na koži će se nakon upotrebe preparata pojaviti intezivno crvenilo i osećaj svraba. Ukoliko vam se to dogodi, lice temeljno umijte što toplijom vodom i sredstvom za umivanje i prekinite da koristite preparat.

Kako se preparat protiv perutanja i iritacije kože koristi?

Ovaj preparat, koristite svakodnevno i to po više puta na dan. Konkretno, mi vam predlažemo da već ujutru nakon jutarnjeg umivanja, u tankom sloju njim namažete celo lice i na taj način se unapred zaštitite od svih negativnih uticaja, sa kojima će se koža susresti napolju. Takođe, tokom dana, još nekoliko puta ponovite nanošenje ovog preparata i to svaki put pre nego što ćete ponovo izaći na ulicu, ali pre nanošenja novog sloja, uvek prethodno sa lica uklonite prethodni sloj preparata.

Pročitajte i: Maska za zimsku negu kože lica

Ovaj preparat nemojte koristiti uveče pre spavanja, jer nije potrebno da vaša koža bude 24 časa pod njegovim uticajem. Uverićete se, sa korišćenjem preparata protiv perutanja i iritacije vaša koža će ubrzo izgledati baš onako kako to želite, savršeno.

1 Comment

  1. Pingback: Znaci koji otkrivaju starenje kože | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!